Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V Bani Nováky došlo k výbuchu, evidujú viacero zranených

.tasr .slovensko

Potvrdila to trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Na miesto podľa nej smerujú všetky záchranné zložky. ​

V Bani Nováky došlo k výbuchu, evidujú viacero zranených wikipedia

v Bani Nováky došlo v stredu podvečer pravdepodobne k výbuchu. Pre TASR to potvrdila trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Na miesto podľa nej smerujú všetky záchranné zložky. 

Zdravotní záchranári informovali, že dostali hlásenie o výbuchu plynu v bani. Evidujú viacero zranených, z toho päť ťažko.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová pre TASR potvrdila, že krátko po 17.00 h prijali informáciu o tom, že v bani vybuchol plyn a na mieste sa nachádza väčší počet zranených.

„Záchranná akcia pod zemou bola v réžii Banskej záchrannej služby, zranených na povrchu prevzali záchranári. Aktuálne posádky ošetrujú päť ťažko zranených a jedného ľahšie zraneného a pripravujú ich na prevoz do nemocníc alebo na špecializované pracoviská,“ spresnila Krčová.

Na miesto smerujú štyri posádky leteckých záchranárov z Nitry, Banskej Bystrice, Trenčína a Žiliny, potvrdila pre TASR za Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu ATE Zuzana Turočeková.

Polícia neskôr na sociálnej sieti informovala, že v podzemí došlo pravdepodobne k vyhoreniu metánu, pričom na mieste hlásili viacero zranených osôb. „Bližšie informácie poskytneme, až keď nám to situácia na mieste udalosti dovolí,“ doplnila polícia. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite