Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prídite na júnovú diskusiu o pomoci Ukrajine po eurovoľbách

.sponzorované .promotion

Zaujíma vás, ako môže výsledok volieb do Európskeho parlamentu (EP) ovplyvniť humanitárnu a rozvojovú pomoc v našom susedstve? Ako zladiť pohľady SR a EÚ na riešenie humanitárnych kríz na svete? A ako do toho zapadá globálne rozvojové vzdelávanie, ktoré nás učí premýšlať v súvislostiach?

Prídite na júnovú diskusiu o pomoci Ukrajine po eurovoľbách

prídite v utorok (4. júna od 18:00 do 19:00) do bratislavského Klubu pod lampou na živú diskusiu z dielne platformy Ambrela, CEEV Živica a Sokratovho inštitútu v spolupráci s časopisom .týždeň a s podporou SR cez SlovakAid. Diskusia sa bude venovať aktuálnej téme ‘Prečo spoločne pokračovať v pomoci Ukrajine aj po eurovoľbách’. Dozviete sa počas nej viac o tom, prečo je dôležité mobilizovať verejnosť k voľbám do EP; ako sa na otázku humanitárnej pomoci susednej Ukrajine a povojnovej obnovy tejto krajiny pozerajú experti a expertky na EÚ; aj aké miesto zastáva téma humanitárnej a rozvojovej pomoci v programoch jednotlivých slovenských kandidátov a kandidátok do EP.  

Na otázky moderátorky budú odpovedať diskutujúci, ktorí majú k téme Európskej únie, vzdelávania a pomoci núdznym blízko, a to menovite:

  • Martin Poliačik, kandidát na poslanca Európskeho parlamentu za hnutie PS; 
  • Mária Sliacka, expertka na humanitárnu pomoc, správkyňa Nadácie OPORA;
  • Ivana Nemethová, aktivistka, spoluzakladateľka iniciatívy Znepokojené matky;

Diskusia bude prenášaná aj Live cez Facebook a YouTube kanály: Ambrely, Živice a partnerov. Aktívne sa možno do diskusie zapojiť otázkami cez aplikáciu slido použitím kódu: #pomocUA.

viac o organizátoroch diskusie

Platforma rozvojových organizácií – Ambrela je strešnou organizáciou 30 prevažne mimovládnych organizácií na Slovensku, ktoré sa venujú rozvojovej spolupráci, humanitárnej pomoci, globálnemu vzdelávaniu, trvalo udržateľnému rozvoju doma a/alebo v zahraničí. Aktívne zastupuje ich spoločné záujmy na domácej pôde i v zahraničí, okrem advokácie a budovania kapacít sa venuje aj verejnej informovanosti – zvyšovaniu povedomia o solidarite a Oficiálnej rozvojovej spolupráci (ODA SR). 

Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica (CEEV Živica) je občianske združenie, ktoré svojimi projektmi a programami (Sokratov inštitút, Komenského inštitút, Zelená škola atď.) inšpiruje k zmene. Je aktívnou pozorovateľskou organizáciou Ambrely. Od roku 2002 sa venuje aj globálnemu vzdelávaniu. Tím Živice učí ľudí prebrať zodpovednosť za seba a svet, v ktorom žijú, pričom pracuje s vyučujúcimi, učiacimi sa, ale aj širokou verejnosťou.

Táto diskusia je realizovaná vďaka podpore SR cez SlovakAid v rámci projektu ‚Rozvojové vzdelávanie v súvislostiach‘. Viac info o diskutujúcich našej júnovej diskusie, ako aj ďalších aktivitách Ambrely nájdete tu.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite