Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

365.banka úspešne emitovala ďalší balík MREL dlhopisov

.sponzorované .promotion

Po predchádzajúcich úspešných emisiách nezabezpečených dlhopisov (tzv. MREL) prináša 365.bank ďalšiu. Ide doteraz o jej najväčšiu jednorazovú emisiu v objeme 150 miliónov eur, ktorá je určená inštitucionálnym investorom.

365.banka úspešne emitovala ďalší balík MREL dlhopisov

MREL dlhopisy vydávajú banky za účelom splnenia požiadaviek na vlastné zdroje a oprávnené záväzky emitenta. Ide o regulatórnu povinnosť, v zmysle ktorej  365.bank v predchádzajúcich rokoch úspešne umiestnila svoje predchádzajúce emisie. 

„Podarilo sa nám úspešne emitovať a umiestniť historicky najväčšiu jednorazovú emisiu našich MREL dlhopisov. Ide o jasný signál, že aj investori veria v stabilitu a ďalší rast 365.bank, ktorá plynulo pokračuje vo svojej započatej stratégii transformácie. Banka sa tak stáva ešte spoľahlivejším partnerom pre súčasných, ale aj potenciálnych partnerov,“ hovorí Andrej Zaťko, co-owner a CEO 365.bank.

V súčasnosti pritom 365.bank plní a vysoko prevyšuje regulatórne požiadavky na vlastné zdroje aj likviditu. Práve kapitálové rezervy, dobre vyvážené financovanie a profil likvidity vyzdvihla aj ratingová agentúra Moody´s, ktorá pridelila banke historicky najlepší depozitný rating na úrovni Baa3/P-3 so stabilným výhľadom. Týmto krokom sa 365.bank posunula do prestížneho investičného ratingového pásma. 

V nasledujúcom období banka plánuje vo svojej stratégií v oblasti pravidelných emisií nástrojov oprávnených pre MREL na zahraničných trhoch aj naďalej pokračovať.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite