Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tisíce plavcov zastavia v centre Bratislavy lodnú dopravu

.sponzorované .promotion

Plavci z celého Slovenska i zo zahraničia sa už tradične tešia na prvú septembrovú nedeľu. Aj tento rok sa 1. septembra na Dunaji na dve hodiny zastaví všetka doprava, aby lode dovolili tisícom plavcom preplávať Dunaj v absolútnom centre Bratislavy. Pôjde už o 11. ročník akcie Trans Danube Swim, ktorú od roku 2014 organizuje cestovná kancelária BUBO, pod záštitou primátora Bratislavy Matúša Valla.

Tisíce plavcov zastavia v centre Bratislavy lodnú dopravu

mnohí Bratislavčania vnímajú Dunaj ako otravnú rieku, keď stoja v zápchach na mostoch. Organizátor akcie účastníkom garantuje, že po preplávaní Dunaja začnú vnímať Dunaj celkom inak. A ak si netrúfnete vstúpiť do Dunaja, príďte sa aspoň pozrieť.

„Do španielskej Pamplony sa od čias Ernesta Hemingwaya chodí kvôli sviatku San Fermín, kde býky naháňajú turistov. Do Ria zasa na slávny karneval. Trans Danube Swim robí z Bratislavy miesto, kam ľudia chodia, aby prekonali sami seba a preplávali najdlhšiu rieku Európskej únie. Dunaj je úžasný, veď taký mohutný živel nemá ani Paríž či Rím,“ vysvetľuje zakladateľ akcie a najscestovanejší Slovák Ľuboš Fellner.

prihlásiť sa treba včas

Trans Danube Swim je každý rok iný, a to nielen farbou čiapky, ale aj teplotou vody či výškou hladiny Dunaja. „Prihláste sa teraz, začnite trénovať, otužovať sa a týždeň pred štartom si vyzdvihnite plávaciu čiapku v kancelárii BUBO na Dunajskej 31,“ vysvetľuje Fellner. Aj tento rok bude vypredané a na mieste sa už prihlásiť nedá. 

„Ako to vyzerá? Odpálime svetlicu a schádzame k vlnám Dunaja. Čakáme na pokyn z centrály, že je doprava na Dunaji naozaj zastavená, aby sme boli po celý čas v bezpečí. Do vody vchádzame postupne, prvých päťdesiat metrov plávame jemne proti prúdu rieky. A za polovicou sa nezabudnite obzrieť za seba. Bude to najkrajší pohľad na Bratislavu, aký ste kedy zažili. Plávanie vám potrvá asi dvadsať minút,“ delí sa Fellner o svoje skúsenosti. 

Hoci sa každý zúčastňuje akcie na vlastné riziko, plavci sa môžu spoľahnúť na skúsených záchranárov rozmiestnených na člnoch a pripravených pomôcť v prípade potreby.

oslava zážitku na celý život

Po preplávaní Dunaja plavcom koluje v krvi adrenalín a za sebou majú neuveriteľný zážitok. Hrdí sa kochajú pohľadom na nádhernú rieku. Ten úžasný pocit po Trans Danube Swim sa nedá opísať. 

„Plávanie v divokej rieke je návratom k duši pravekých lovcov, ktorí sú v nás stále niekde ukrytí. No dnes sa stávate lovcami zážitkov. Za zážitkami totiž netreba vždy cestovať ďaleko. Otvorená myseľ ich nájde aj v centre vlastného hlavného mesta. Veríme, že po preplávaní budete na seba aj na Bratislavu viac hrdí. Tešíme sa na vás!“ uzatvára Fellner.

Prihlásiť sa môžete na stránke organizátora www.transdanubeswim.sk

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite