Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podovolenková nostalgia je bežná. Pomôžu nové záľuby alebo zmena návykov

.sponzorované .promotion

Návrat z letnej dovolenky môže byť pre mnohých náročný. Po vyše týždni voľna na nich čaká realita bežných dní a povinností. Odborníci radia zamestnávať myseľ zmysluplnejšími aktivitami, pri ktorých vidieť pozitívny výsledok ihneď.

Podovolenková nostalgia je bežná. Pomôžu nové záľuby alebo zmena návykov pmi

dovolenkovú nostalgiu takto vystrieda pocit radosti a tešenia sa z nových zážitkov  a skúseností. 

pomáhajú menšie a častejšie výlety    

Overená klasika sú každodenné prechádzky. Pohyb na čerstvom vzduchu a pravidelné dýchanie sú vynikajúcim nástrojom, ako si utriediť myšlienky a prejsť podovolenkovým obdobím oveľa ľahšie. Skúste pravidelne meniť trasy a hľadajte nové miesta. Navodíte si rovnako príjemný pocit, ako pri cestovaní. Navyše, najbližší deň pracovného voľna vychádza už na 29. augusta, čo je síce štvrtok, ale ak si vezmete v piatok deň dovolenky, budete mať aj s víkendom až štyri dni k dobru, napríklad na spoznávanie Ríma, Paríža alebo Benátok.

venujte čas novým záľubám

Počuli ste už o upcyklácii? V posledných rokoch je absolútnym trendom, ktorý ponúka jedinečnú príležitosť, ako prebudiť kreativitu a potešiť sa z vlastnej šikovnosti. Zo starých a nepotrebných vecí vyrábate niečo celkom nové. Starý hrniec dobre poslúži ako štýlový kvetináč v záhrade, nepotrebný rebrík ako držiak na bylinky a z nevyužitých paliet si viete postaviť veľmi pohodlný záhradný nábytok. Máte veľa nevyužívaného oblečenia? Prešite ho a použite ako obliečky na výrobu dekoratívnych vankúšov. 

pmi

zamestnajte myseľ, napríklad zmenou návykov 

Lepšiu náladu navodzujú aj splnené výzvy či predsavzatia. Zvyknete ponocovať a popritom aj maškrtíte? Urobte prvý krok k zmene, postupne skracujte čas ponocovania, čokoládu či čipsy nahraďte napríklad chrumkaním mrkvových hranoliek s jogurtovým dipom. Pre dospelých fajčiarov, ktorí by inak pokračovali s fajčením, sú tu zase vhodnejšie bezdymové alternatívy oproti klasickým cigaretám. Bezdymové zariadenia produkujú významne menšie množstvo škodlivín v porovnaní s klasickými cigaretami. Neprodukujú dym, pretože pri ich užívaní nedochádza k spaľovaniu tabaku. Prelomová technológia indukčného nahrievania, ktorá tabak nespaľuje, ale nahrieva ho zvnútra, je typická pre zariadenia IQOS  ILUMA. Vďaka tomu vzniká aerosól a nie škodlivý cigaretový dym a nevzniká decht – zvyšok dymu po zhorení cigarety, ktorý je zmesou chemických zlúčenín s obsahom karcinogénnych a toxických látok. 

starajte sa o životné prostredie, recyklujte 

Pri recyklácii mnohé súčiastky dokážu nájsť ďalšie uplatnenie. Týka sa to najmä elektronického odpadu ako sú mobilné telefóny, počítače alebo aj batérie. Novinkou v oblasti recyklácie sú renovované modely bezdymových zariadení IQOS ILUMA Refreshed. Vyrábajú sa z použitých zariadení, ktoré dospelí používatelia odovzdali na niektorom zo zberných miest v predajniach IQOS.

pmi

Repasované zariadenia, označené na svojom vonkajšom balení samolepkou „Refreshed“ sú v predaji na vybraných miestach za zvýhodnenú cenu.

Bezdymové zariadenia nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový a sú určené výhradne pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite