Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Alexandra Rexová: Silný zážitok v Argentíne. Držiteľka Veľkého krištáľového glóbusu dostala úprimnú facku

.redakcia .promotion

Lyžovať v lete sa na Slovensku nedá, jedine tak na vode. Preto slovenskí športovci vyhľadávajú ďaleké destinácie, aby nestratili kontakt so snehom. Na sústredenie do Argentíny vyrazila aj naša paralympijská zlatá medailistka a držiteľka krištáľových glóbusov Alexandra Rexová.

Alexandra Rexová: Silný zážitok v Argentíne. Držiteľka Veľkého krištáľového glóbusu dostala úprimnú facku REXA TEAM Alexandra Rexová

Tak ako vlani, aj tento rok sa Alexandra Rexová, spolu s celým tímom, rozhodla navštíviť Južnú Ameriku, kde sa dá lyžovať aj počas letných mesiacov. Sneh sa v pohorí Ánd drží celoročne a nejeden športovec tu počas teplých dní v Európe nájde vhodné tréningové podmienky. A tie treba využiť na tisíc percent. Aj preto sa deň úspešnej paralyžiarke začína už pred siedmou hodinou ráno a už o ôsmej je na svahu. „Z kopca zvykneme prísť okolo tretej poobede, čo znamená, že mám dve hodinky na oddych, pred ďalším tréningom vo fitku,“ prezradila Rexová. Ako ešte dopovedala, pred desiatou večer je už unavená v posteli, keďže tento kolotoč sa stále opakuje.

REXA TEAM Alexandra Rexová

Avšak nie je to len o lyžiach.  Argentína má svoje čaro a je čo objavovať, no podľa Rexovej sa v nej žije ľuďom ťažko. „Boli sme v potravinách a šli sme platiť. Pani, ktorá bola pred nami si chcela kúpiť štyri balíky cestovín, no mohla si vziať len dva, keďže tam majú jedlo na prídel,“ popísala zážitok, ktorý ju šokoval a zamrzel.

My Slováci, vo všeobecnosti všetky vyspelé krajiny, máme všetko. Naháňame sa za vecami, ktoré ani nepotrebujeme. Náš život by nemal byť postavený na materiálnosti a predvádzaní sa. Na tejto strane sveta nás, Európanov, považujú za bohatých ľudí. Treba byť však nohami na zemi,“ myslí si úspešná paralyžiarka. Aj preto si váži, že môže cestovať a spoznávať iné krajiny, iné životné podmienky a hoci je hendikepovaná, váži si to, čo má a teší sa každý deň z maličkostí.

REXA TEAM Alexandra Rexová

REXA TEAM Alexandra Rexová

SKI REXA TEAM a Alexandra Rexová úprimne ďakuje sponzorom a partnerom, ktorý ju podporujú:

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite