Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

UK spoluorganizuje benefičný koncert pre rodiny s ťažko chorými deťmi

.redakcia .promotion

Spišská katolícka charita (SpKCH) plánuje vybudovať vo Vysokých Tatrách centrum respitnej starostlivosti pre rodiny s ťažko chorými deťmi. Pôjde o prvé takéto zariadenie na Slovensku a financie naň charita zbiera aj prostredníctvom benefičných koncertov speváckeho tria La Gioia s unikátnou holografickou projekciou. Ten najbližší sa uskutoční už 13. októbra na pôde Univerzity Komenského v Bratislave (UK).

UK spoluorganizuje benefičný koncert pre rodiny s ťažko chorými deťmi

Na Slovensku doposiaľ chýba špecializované zariadenie pre nevyliečiteľne choré a zdravotne znevýhodnené deti a ich rodiny. S nápadom vybudovať takéto centrum na mieste bývalej fary v Dolnom Smokovci vo Vysokých Tatrách prišla práve Spišská katolícka charita.

Náklady na výstavbu predstavujú zatiaľ približne 1,4 milióna eur. Charita v snahe získať prostriedky organizuje sériu benefičných koncertov vo viacerých slovenských mestách. Toto úsilie podporila aj Univerzita Komenského v Bratislave a Fakulta managementu UK. Po koncertoch v Košiciach, Trstenej, Liptovskom Mikuláši a Kežmarku tak môžu spojiť nádherný zážitok s prispením na dobrú vec aj ľudia v Bratislave, a to v nedeľu, 13. októbra 2024 o 18.00 h v Moyzesovej sieni FiF UK. 

Na koncerte sa predstaví spevácke trio La Gioia, ktoré vnesie čarovnú atmosféru do Moyzesovej siene v spojení s unikátnym holografickým predstavením. Pop-operné zoskupenie prináša radosť jedinečným spojením operného spevu v štýle belcanto a populárnej hudby. Hosťom večera bude Bratislavský chlapčenský zbor. Celý výťažok z predaja vstupeniek pôjde na výstavbu respitného centra.

Viac o dôvodoch zapojenia univerzity do tohto projektu povedal rektor UK Marek Števček: „Dobré nápady treba podporovať, a výstavba respitného centra určite dobrým nápadom je. Naša univerzita, ja osobne, aj ďalší členovia vedenia, správnej rady, či akademického senátu našej univerzity sme na túto aktivitu prispeli v snahe pomôcť rodinám s ťažko chorými deťmi. Veríme, že tento koncert naštartuje tradíciu benefičných akcií, ktorá nám umožní okrem našej tradičnej misie – vzdelávania a výskumu – aj aktívne pomáhať tam, kde to je potrebné.“ 

Nové špecializované Centrum odľahčovacej služby pre rodiny detí so zdravotným znevýhodnením má ponúknuť rodinám aspoň čiastočný únik od kolotoča nemocníc či hospicov. Po vybudovaní centra sa počas dňa bude o pacientov starať odborný personál a ostatní členovia rodiny sa budú môcť venovať spoločným aktivitám.

Lístok na koncert si môžete kúpiť na tomto linku: Holografický benefičný koncert s La Gioia | Vstupenky, predpredaj (inviton.eu)

Facebookový event: https://fb.me/e/9uhsqMomT 

Vznik 1. respitného centra na Slovensku môžete podporiť aj priamo cez transparentný účet Spišskej katolíckej charity:

  • IBAN: SK02 0900 0000 0052 1594 9830
  • VS: 000371

Holografické projekcie a produkciu zabezpečujú spoločnosti Aponi a Universe production. Predaj lístkov, vďaka ktorému poputuje celý výťažok z koncertu na respitné centrum, zabezpečuje spoločnosť Inviton. Podujatie podporili aj mediálni partneri - Rádio Slovensko, Aktuality.sk, .týždeň a Postoj.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite