Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tatra Summit 2024 – Formovanie konkurencieschopnosti a rastu Európy

.globsec .promotion

13. ročník GLOBSEC Tatra Summitu znova prichádza do Vysokých Tatier, kde sa stretávajú vládni predstavitelia, biznis lídri, či predstavitelia orgánov Európskej únie, aby spoločne riešili naliehavé hospodárske výzvy Európy. Tohtoročná téma "Šplhanie do výšin: Nová európska stratégia pre konkurencieschopnosť a rast," sa zameriava na potrebu konať, inovovať a spolupracovať, v záujme udržania postavenia Európy vo svete.

Tatra Summit 2024 – Formovanie konkurencieschopnosti a rastu Európy SITA/GLOBSEC Globsec Tatra Summit, Vysoké Tatry, 6. október 2023

summit sa začína v pre Európu náročných hospodárskych podmienkach, spôsobených infláciou, rastúcim verejným dlhom, demografickými faktormi a zvýšenými výdavkami na obranu. Hoci makroekonomické údaje vykazujú známky stabilizácie, mnohé domácnosti v strednej Európe stále čelia finančným ťažkostiam, čo zvýrazňuje potrebu koordinovaných fiškálnych politík a medzinárodnej spolupráce s cieľom zabrániť stagnácii. 

„Vzhľadom na súčasnú hospodársku situáciu v Európe je konkurencieschopnosť kľúčovou oblasťou, na ktorú sa zameriavajú tvorcovia politík aj podniky, keďže inovácie a digitálna transformácia, najmä v oblastiach, ako je umelá inteligencia, menia podobu priemyselných odvetví. Vzhľadom na silnejúcu pozíciu  USA, či Číny musí Európa odvážne investovať do nových technológií, inovácií, transformácie v energetike a digitálnej infraštruktúry. O všetkých týchto témach budeme diskutovať počas nadchádzajúceho víkendu v Tatrách,“ komentoval Róbert Vass, prezident a zakladateľ GLOBSECu.

Medzi najzaujímavejších hostí tohtoročného Tatra Summitu patria: Margrethe Vestager, výkonná podpredsedníčka Európskej komisie; Mathias Cormann, generálny tajomník Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj; Kyriacos Kakouris, viceprezident Európskej investičnej banky; Jakub Jaworowski, minister štátneho majetku Poľskej republiky; Siniša Mali, prvý podpredseda vlády a minister financií Srbskej republiky, a Alexander Kava, námestník ministra financií Ukrajiny. Slovenskú vládu budú počas Summitu reprezentovať Tomáš Taraba, podpredseda vlády a minister životného prostredia Slovenskej republiky; Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky; Vladimír Šimoňák štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR; Michal Štofko, štátny tajomník Ministerstva zdravotníctva SR a Ivan Ivančin, štátny tajomník Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Už tradične bude mať silné zastúpenie aj podnikateľský sektor. Medzi mnohými tento víkend navštívia Tatra Summit napr. Zoltán Varga, CEO a predseda Central Media Group; Thierry Déau, Predseda a CEO Meridiam; Mark Hicken, Seniorný vice-prezident a generálny riaditeľ pre stredne veľké trhy, Johnson & Johnson, či Pavel Cyrani, Podpredseda správnej rady, ČEZ Group. 

Od svojho vzniku v roku 2011 sa Tatra Summit stal dôležitou platformou na dialóg naprieč politickým spektrom, ako aj významnou platformou na dialóg medzi súkromným a verejným sektorom na najvyššej úrovni, na ktorom sa stretávajú významné osobnosti z celej Európy i mimo nej, aby formovali strategické ekonomické smerovanie kontinentu. Medzi predchádzajúcich účastníkov patria okrem iných napr. Kristalina Georgievová (šéfka Medzinárodného menového fondu), Olaf Scholz (vtedajší nemecký minister financií), Donald Tusk (predseda Európskej rady) a Mateusz Morawiecki (poľský premiér).

Viac informácií o Tatra Summite 2024 nájdete na webovej stránke https://tatrasummit2024.globsec.org.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite