Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

HYZA: Úprimné kurčatá z dobrej adresy

.sponzorované .promotion

Zahájenie hydinárskej činnosti v regióne Topoľčany sa datuje už od roku 1949. Počítate správne, tohto roku oslávi jeden z našich najvýznamnejších producentov hydiny krásne okrúhle 70. jubileum.

HYZA: Úprimné kurčatá z dobrej adresy

pri tejto príležitosti na vás čaká lákavá spotrebiteľská súťaž, v ktorej môžete vyhrať množstvo jedinečných cien.  

ako sa začal príbeh spoločnosti HYZA?

Pred sedemdesiatimi rokmi vzniklo v Topoľčanoch stredisko na nákup vajec a hydiny. O desať rokov neskôr bola zahájená výstavba závodu v Topoľčanoch. V roku 1975 sa otvoril závod v Žiline, v apríli 1978 sa slávnostne otvorili brány nového závodu v Topoľčanoch, ktorý sa naďalej rozrastal a pridružila sa k nemu porážka hydiny. Tá bola schopná spracovať denne okolo 2 500 kusov kurčiat. Postupne dochádzalo k rozširovaniu závodu v Topoľčanoch, ako aj k modernizácii používaných technológií. Fúziou troch spoločností THP Topoľčany, Hydina Cífer a HYZA Žilina vznikla spoločnosť HYZA, a.s. so sídlom v Topoľčanoch. Nové technologické postupy a najmä neutíchajúca snaha napredovať a zlepšovať sa priniesli svoje ovocie. V súčasnosti sa HYZA radí k popredným výrobcom a spracovateľom hydiny nielen na Slovensku a v Čechách, ale aj v celej strednej Európe. Denne prejde bránami závodu cca 110 000 kurčiat najmä zo slovenských a v malej miere i z českých fariem.

dobrý dôvod poznať pôvod

V súčasnej dobe sa spotrebiteľ čím ďalej, tým viac zaujíma, odkiaľ a akou cestou sa potravina dostala na jeho tanier. Žiaľ, takmer denne čelíme potravinovým škandálom. Pôvod, kvalita, bezpečnosť a dosledovateľnosť mäsa, ktoré ako spotrebitelia konzumujeme, sú preto nesmierne dôležité. HYZA si svojich dodávateľov hydiny vyberá veľmi svedomito. Kurča z "dobrej adresy" však nie je to jediné, na čo kladie spoločnosť HYZA dôraz. Podstatný je celý proces chovu hydiny, a to od momentu, kedy sa kurča vyliahne, až po jeho jatočné spracovanie. Na chuť a celkovú kvalitu mäsa má vplyv celý rad faktorov. Nesmierne dôležitá je kvalita malých kuriatok, ktoré sú  dovezené z liahne na farmu,  taktiež kvalita krmiva, ako aj prostredie s welferovým prístupom počas výkrmu (riadená teplota, ventilácia, a pod.). V neposlednom rade je to aj um ľudí, ktorí sa o kurčatá starajú. Spoločnosť HYZA hrdo zastáva filozofiu "Animalwelfare", ktorej princíp spočíva v zodpovednom chove zvierat s maximálnym prihliadnutím na ich potreby. Výkonný riaditeľ spoločnosti Ing. Jiří Šavrda zároveň vyhlasuje: "My v HYZE tvrdíme, že celý cyklus hydiny začína na poli a končí u spokojného spotrebiteľa. Všetky tieto dielčie kroky je potrebné riadiť a kontrolovať." O tom, že sa táto filozofia skutočne uplatňuje aj v praxi, svedčia mnohé ocenenia a certifikáty deklarujúce najprísnejšie požiadavky na kvalitu a bezpečnosť výrobkov. Za mnohé môžeme spomenúť certifikáty IFS či BRC. Kvalita a bezpečnosť výroby je pritom neustále monitorovaná nezávislou štátnou veterinárnou kontrolou.

"HYZA vraví na rovinu, dáme pozor na hydinu"

HYZA nie je "prebaľovačom", ale poctivým spracovateľom a výrobcom hydiny, ktorý sa pod kvalitu svojich produktov hrdo podpíše. Na pultoch predajní nájdete výrobky buď označené logom HYZA, alebo oválom "SK106ES", pod ktorým je zaregistrovaný závod v Topoľčanoch.

Spoločnosť zastáva princíp maximálnej transparentnosti a informovanosti svojich zákazníkov. Z etikiet HYZA výrobkov preto môžete čítať takmer ako z rodného listu. HYZA totiž informácie reálne deklaruje, nie iba píše. Snaží sa reflektovať potreby svojich zákazníkov neustále sa rozrastajúcim sortimentom. V portfóliu spoločnosti nájdete praktické kuracie diely, ale aj širokú škálu hydinových výrobkov. Mimoriadne obľúbené sú najmä šunky, ktoré prešli zásadnou zmenou. Tzv. "šunky novej generácie" sa vyznačujú jemnou, lahodnou chuťou po mäse, vysokým obsahom bielkovín, nízkym podielom tuku a eliminovaním prídavných látok (napr. nepopulárnych "éčiek"). Alergény, resp. potenciálne alergény sa snaží HYZA zo svojich produktov úplne vylúčiť, preto si na jej výrobkoch pochutí skutočne každý.

chyťte svoje šťastie, aby vám neuletelo!

Neváhajte sa zapojiť do špeciálnej, jubilejnej súťaže, ktorú si pre vás pripravila spoločnosť HYZA pri príležitosti jej 70. výročia. Možno práve vy si budete môcť užiť vyhliadkový let vrtuľníkom, či popýšiť sa exkluzívnymi kuchynskými doplnkami z limitovanej edície, ktorej autorom je špičkový slovenský dizajnér Tomáš Kompaník (autor knihy AHA). Viac informácií o podmienkach súťaže sa dozviete TU.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite