Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Expremiér Ľudovít Ódor: Chcem vidieť, či má taký divný týpek ako ja politický výtlak, alebo nie

.martin Horička .rozhovory

S Ľudovítom Ódorom sme sa stretli pred jeho politickým mítingom v Komárne. Rozprávame sa o tom, ako jeho kampaň zasiahol atentát na Roberta Fica, aký to bude mať dopad na voľby, prečo kandiduje do europarlamentu a prečo práve za Progresívne Slovensko.

Expremiér Ľudovít Ódor: Chcem vidieť, či má taký divný týpek ako ja politický výtlak, alebo nie boris németh

ako zasiahol vašu kampaň atentát? 

Určite ju to spomalilo. Ale zasiahlo to aj formu kampane. Väčšie podujatia sme museli z bezpečnostných dôvodov odložiť. Čo sa týka obsahu, až tak veľa sa nezmenilo. Aj ten tón, aj obsah je v zásade rovnaký ako predtým. Ja som nikdy nebol naozaj veľký fanúšik agresivity, takže nedošlo k nejakej zmene. Aj tie tézy, ktoré hovoríme, sú viac-menej rovnaké. To, čo nás zasiahlo, je skôr forma, ako sa dostať k ľuďom. A samozrejme – z hľadiska výsledkov je jasné, že pre ľudí, ktorí rozmýšľajú trošku inak ako my, je to mobilizačný moment. Z tohto pohľadu budú aj tie výsledky iné, ako by boli v odlišnej situácii.

stretávate sa s nárastom nenávisti alebo negativity? Máte posilnenú ochranku?

Ja osobne nie. Možno je to aj preto, lebo nie som členom Progresívneho Slovenska. Veľa toho hejtu a agresivity, aj posilnená ochranka, je u predsedu PS. U nás je to skôr o tom, že keď sa stretávame s ľuďmi, tam je posilnená ochrana. Nie štátna, ale súkromná, len aby sa náhodou niečo nestalo. Zatiaľ sme sa nestretli so žiadnym incidentom. 

Samozrejme sú ľudia, ktorí prídu a snažia sa trošku vyhrotiť atmosféru, ale zatiaľ je všetko úplne v poriadku. Lebo na naše stretnutia chodia takí ľudia, ktorí majú záujem rozprávať sa, hoci majú iný názor. Málokedy dôjdu ľudia, ktorí nikdy žiadny názor nemali a len si požičali od politikov nejaké agresívne výrazy. To na stretnutiach veľmi nevidím. 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite