Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tomáš Klvaňa: Ak je Joe Biden patriot, odstúpi

.marína Gálisová .rozhovory .rozhovor

Tomáš Klvaňa bol pri debate medzi Joeom Bidenom a Donaldom Trumpom v Atlante a hovoril s prominentnými ľuďmi z Demokratickej aj Republikánskej strany. Mal by Joe Biden odstúpiť, kto by ho nahradil a čo by to znamenalo pre Európu a nás v nej?

Tomáš Klvaňa: Ak je Joe Biden patriot, odstúpi JUSTIN SULLIVAN/GETTY IMAGES 27. jún 2024, Atlanta, USA: Prezidentskí kandidáti Donald Trump a Joe Biden počas televíznej diskusie.

ty, Tomáš, si bol v štúdiu v Atlante. Kde všade tam mali novinári prístup? Aj k prezidentským kandidátom?

To nemal nikto, pri Bidenovi a Trumpovi mohli byť iba moderátori. My sme boli v stredisku vedľa štúdia, v tzv. spinroome sme mali prístup k ostatným prítomným, k ľuďom z kampane, zástupcom obidvoch kandidátov, bol tam rad známych osobností.

aký dojem si mal ty osobne z debaty, z ktorej je v šoku veľká časť nielen USA, ale aj sveta?

K tým debatám toľko: médiá ich rozoberajú dávno predtým, než k nim dôjde, potom počas nich a potom ešte vypichujú ich dramatické momenty. No keď si reálne vezmeme všetky televízne debaty prezidentských kandidátov od prvej v roku 1960, málo z nich malo nejaký vplyv na prezidentské voľby. Tieto diskusie – až na jednu-dve výnimky – o výsledkoch nerozhodujú. Teraz sme svedkami historického momentu, lebo táto debata prezidentské voľby rozhodnúť môže. Lebo došlo presne k tomu, čoho sa demokrati obávali: zjednodušene povedané, Joe Biden vyzeral ako vlastná karikatúra z Fox News. Žiaľ, potvrdil obavy, že na to z hľadiska veku nemá. Pritom paradoxne sama debata vzišla z iniciatívy Joea Bidena a jeho tímu. Donald Trump sa len klasicky chvastal, že on môže s Bidenom diskutovať kedykoľvek, ale túto debatu inicioval Bidenov tím.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite