Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jordan Rudess z Dream Theater: Hudba lieči a svet potrebuje pozitivitu

.rudi Rus .rozhovory .rozhovor

Hviezdna newyorská formácia Dream Theater zavíta v stredu 30. októbra do Bratislavy. Prvýkrát si zahrá na výstavisku v Inchebe a prvý raz to bude aj s navrátivším sa bubeníckym esom menom Mike Portnoy. Vždy dobre naladený klávesový maestro Jordan Rudess veru neskrýval svoje nadšenie.

Jordan Rudess z Dream Theater: Hudba lieči a svet potrebuje pozitivitu CHRISTIE GOODWIN/REDFERNS/GETTY IMAGES Jordan Rudess hrá na keytar na koncerte kapely Dream Theater v londýnskej Wembley Arena.

ako vnímaš fakt, že sa Mike Portnoy vrátil po všetkých tých rokoch do kapely? Aká u vás panuje atmosféra?

Je to, ako keby sme ho privítali doma. Prekrásny pocit. Mám dojem, že do celej tejto situácie padne jeho návrat doslova ako uliaty a my všetci z toho máme veľkú radosť. Vieš, Mike je mužom mnohých talentov. Samozrejme, je predovšetkým fantastický bubeník, ale je toho oveľa viac v každom aspekte fungovania kapely – nahrávanie, koncertovanie, turné, komunikácia s fanúšikmi. Je úžasné, že k tomuto návratu došlo a fanúšikovia po celom svete tú radosť podľa mňa musia cítiť veľmi podobne. No a, pochopiteľne, prejaví sa to aj na našom skvelom novom albume. A turné bude tiež parádne. 

keď už spomínaš turné, v októbri sa vrátite k nám na Slovensko, opäť do Bratislavy. Bude to váš štvrtý koncert v našej krajine, prvýkrát bude za bicími Mike Portnoy. Z celého večera to robí veľkú vec a fanúšikovia sú u nás už v tejto chvíli nadšení a nedočkaví. Čo môžeme od tohto koncertu vlastne očakávať?

Nuž áno, môžem povedať len toľko, že vybehneme na pódium s takou silou a energiou, ako to len bude možné. Bude to veľký koncert a masívna šou. Premýšľame veľmi podrobne o jej vizuálnej stránke, preberáme detailne výber jednotlivých skladieb. Záleží nám na každom aspekte pódiovej prezentácie, na každom zvuku. Chceme, aby to bolo celé výnimočné – niečo, čo ste ešte nikdy predtým nevideli. A toto je iba jedna stránka celého tohto dobrodružstva.

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite