Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka Čaputová sa stretla s s generálnym tajomníkom OSN

.sita .spoločnosť

Rozprávali sa o potravinovej bezpečnosti a o riešení klimatickej krízy.

Prezidentka Čaputová sa stretla s s generálnym tajomníkom OSN SITA/Diana Černáková

prezidentka Zuzana Čaputová sa s generálnym tajomníkom Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniom Guterresom rozprávala o bezpečnostnej situácii v súvislosti s vojnou na Ukrajine, potravinovej bezpečnosti a taktiež o riešení klimatickej krízy. Zároveň sú to hlavné témy tohtoročného Valného zhromaždenia OSN. 

„V rozhovore generálny tajomník ocenil, že v otázke ruskej vojenskej agresie voči Ukrajine stojí Slovensko na strane medzinárodného práva a Charty OSN. Vyzdvihol tiež kroky, ktoré naša krajina už spravila a naďalej robí pre dosiahnutie klimatickej neutrality do roku 2050," uviedla prezidentka na sociálnej sieti. Valné zhromaždenie OSN sa začne v utorok 19. septembra v New Yorku, USA.

Prezidentka sa v nedeľu v Spojených štátoch amerických zároveň stretla s krajanmi žijúcimi v New Yorku. Taktiež sa zúčastnila na slovenskej omši v kostole sv. Jána Nepomuckého na Manhattane. 

Na miestnej fare sa stretla so slovenskými študentmi študujúcimi v USA a učiteľkami víkendových škôl slovenčiny v New Yorku a New Jersey. „Uprostred Manhattanu som dnes našla kúsok Slovenska. Tunajšiu rímskokatolícku farnosť založili prisťahovalci zo Slovenska už koncom 19. storočia a odvtedy je miestom, kde sa pravidelne stretávajú naši krajania žijúci v New Yorku," uviedla prezidentka.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite