Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František pricestoval do Marseille na dvojdňovú návštevu

.tasr .spoločnosť

V sobotu sa stretne s francúzskymi biskupmi a potom aj so sociálne znevýhodnenými ľuďmi.

Pápež František pricestoval do Marseille na dvojdňovú návštevu SITA/AP Photo/Alessandra Tarantino

pápež František v piatok pricestoval do francúzskeho prístavného mesta Marseille na dvojdňovú návštevu. Očakáva sa, že vyzve európske krajiny na severnom pobreží Stredozemného mora, aby boli tolerantnejšie voči prichádzajúcim migrantom. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP a AP.

Marseille je na počesť pápežovej návštevy dekorované žltými a bielymi farbami symbolizujúcimi Vatikán. František je prvým pápežom za uplynulých 500 rokov, ktorý navštívil toto prístavné mesto na juhu Francúzska.

V prvý deň cesty pápež navštívi aj pamätník venovaný námorníkom a migrantom, ktorí zahynuli na mori.

V sobotu, teda v druhý deň návštevy, sa stretne s francúzskymi biskupmi a potom aj so sociálne znevýhodnenými ľuďmi. Neskôr absolvuje rokovania s prezidentom Emmanuelom Macronom a večer odslúži omšu na futbalovom štadióne Stade Vélodrome, ktorý má kapacitu pre viac než 60.000 ľudí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite