Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vatikán deklaruje podporu ukrajinskému „mierovému vzorcu“

.sita .spoločnosť

Pietro Parolin uviedol, že je potrebné ešte väčšie a tvorivejšie „úsilie na všetkých úrovniach“.

Vatikán deklaruje podporu ukrajinskému „mierovému vzorcu“ SITA/Martin Medňanský Pietro Parolin

vatikán je pripravený podporiť časti ukrajinského „mierového vzorca“, ktoré sa týkajú humanitárnej podpory a návratu ukrajinských väzňov a detí domov. Ako referuje web Vatican News, účastníkom tretieho stretnutia o ukrajinskom „mierovom vzorci“ na Malte to povedal vatikánsky štátny sekretár Pietro Parolin.

Podľa neho predchádzajúce dve stretnutia o „mierovom vzorci“ v Dánsku a Saudskej Arábii sú „chvályhodné snahy, ktoré si zaslúžia podporu“, pretože nabádajú „nevidieť ozbrojenú konfrontáciu ako nevyhnutný nástroj na riešenie konfliktov“.

„Pápež František s bezprecedentnou vytrvalosťou obnovil výzvu na mier, a to tak vo svojich nespočetných prejavoch, ako aj prostredníctvom akcií na podporu Ukrajiny... Hľadanie riešenia nie je len zodpovednosťou Ukrajiny, ale aj spoločnou zodpovednosťou,“ povedal Parolin v príhovore.

Dodal, že je potrebné ešte väčšie a tvorivejšie „úsilie na všetkých úrovniach“, keďže Ukrajina zatiaľ nemôže chrániť celistvosť svojho územia, zabezpečiť svojim občanom bezpečnosť a životné potreby a dosiahnuť mier.

Parolin sľúbil podporu zo strany Vatikánu „pri riešení humanitárnych otázok, ako je potravinová bezpečnosť a ochrana životného prostredia“, ako aj pripravenosť „pokračovať v našom úsilí zameranom na zmiernenie utrpenia ukrajinského ľudu a návrat väzňov a detí na Ukrajinu“.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite