Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spravodajstvo RTVS je najobjektívnejšie zo všetkých a myslí si to čoraz viac ľudí – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského

.sita .marian Jaslovský .spoločnosť

Potvrdil to posledný prieskum, v ktorom verejnoprávne médium potvrdilo pozíciu lídra.

Spravodajstvo RTVS je najobjektívnejšie zo všetkých a myslí si to čoraz viac ľudí – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského SITA/Milan Illík

televízne spravodajstvo RTVS označili diváci za najobjektívnejšie na Slovensku kontinuálne už po 18. raz. V aktuálnom prieskume agentúry MEDIAN SK zameranom na prvý kvartál 2024 označilo spravodajstvo verejnoprávnej televízie za najobjektívnejšie až 27,9 % opýtaných, pričom oproti predchádzajúcemu kvartálu ide o nárast o 1,3 %. RTVS od druhej priečky delí až 10,3 percentuálnych bodov.

„Kontinuálny nárast divákov, ktorí považujú televízne spravodajstvo RTVS za najobjektívnejšie na Slovensku, je jasným dôkazom toho, že úloha verejnoprávneho média je v spoločnosti nezastupiteľná. Aj vzhľadom na výsledky aktuálneho prieskumu je paradoxné, že práve neobjektívnosť a nevyváženosť je hlavnou výčitkou vlády voči RTVS a argumentom na podporu jej zrušenia a vytvorenia novej inštitúcie. Zamestnanci a spolupracovníci sekcie spravodajstva a publicistiky dôsledne dbajú na dodržiavanie princípov verejnoprávnosti a vysokých štandardov novinárskej etiky v súlade so štatútom pracovníkov a spolupracovníkov RTVS, čo dokazujú aj výsledky prieskumov. Dúfam, že verejnoprávne médium si pod novým názvom a s novým vedením udrží priazeň divákov a naďalej bude aktuálnym, nestranným, objektívnym, pravdivým a vyváženým zdrojom informácií pre všetkých ľudí na Slovensku," uviedol generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

V prieskume objektívnosti televízneho spravodajstva sa na ďalších miestach umiestnili TA3 (17,6 %), TV Markíza (16,6 %) a TV JOJ (16,2 %).

MEDIAN SK realizoval prieskum zameraný na najobjektívnejšie televízne spravodajstvo v slovenských televíziách v termíne január až marec 2024. Prieskumu sa zúčastnilo 2.033 respondentov vo veku 14 až 79 rokov.

vysvetlenie Mariana Jaslovského:

Samozrejme je najobjektívnejšie, a oni to vedia a tento prieskum nijako neovplyvní deštrukciu verejnoprávnych médií. Oni nepotrebujú objektivitu, nepotrebujú spravodajstvo, vyváženosť. 

Potrebujú propagandu a klamstvá, ohýbanie skutočnosti. Potrebujú Hlavné správy, Infovojnu, Zem a vek, potrebujú štvanie Bombica a jemu podobných. Nepotrebujú skutočnosť, reflexiu skutočnosti, nechcú demokraciu. 

Je im strašne dobre bez opozície, čo sami priznali, keď opoziční poslanci odišli zo sály. Tak sa im to páči. Oni nechcú pravdu, chcú moc, a to čo najdlhšie. Najlepšie navždy.    

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite