Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako tráviť toto leto podľa Martina Mojžiša

.martin Mojžiš .spoločnosť

Prázdniny plánujem tráviť najmä vo svojej izbe, z čoho by človek mohol usúdiť, že nijaké veľké plány nemám. Nuž ale, mám. Čo nemám, je chuť priznávať sa k nim. Pretože sú trochu čudné. Nuž ale, máme napísať, čo budeme robiť v lete, tak napíšem.

Ako tráviť toto leto podľa Martina Mojžiša MALTE MUELLER/GETTY IMAGES

fyzika a iné dary

Od septembra do júna je okrem práce pre .týždeň mojou hlavnou prácou učenie fyziky (a príprava na toto učenie, ktorá mi zaberá strašne veľa času a žerie veľa energie). V lete si od toho fakt potrebujem oddýchnuť. A z nejakého záhadného dôvodu si toto leto chcem od učenia fyziky oddýchnuť učením sa fyziky. Plány mám tri, navzájom sa vylučujú.

Prvým plánom je kniha prednášok Sidneyho Colemana o kvantovej teórii poľa. Tie prednášky poznám už roky zo študentských poznámok dostupných na internete, ale pred časom vyšli učesané v hrubej knihe – tak som si povedal, že si ju celú poriadne prečítam. Dcéra mi kúpila tú knihu na Vianoce, teraz by som na ňu konečne mohol mať čas.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite