Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mazurekov asistent znova porušuje pravidlá YouTube a Lívia útočí na Sandru z Dejepis Inak

.martin Hodás .spoločnosť

Dezinformační aktéri radi využívajú techniku „vykopnú má dverami, vrátim sa oknom“. Najradšej ju majú postavičky z Kulturblogu.

Mazurekov asistent znova porušuje pravidlá YouTube a Lívia útočí na Sandru z Dejepis Inak

mnohí dezinformátori zneužívajú fakt, že populárna videoslužba YouTube spoločnosti Google má problém s vynucovaním dodržiavania vlastných pravidiel. A tak ich radi obchádzajú alebo vyslovene porušujú. No a keď im na to YouTube príde, respektíve sa rozhodne konečne konať, jednoducho začnú odznova.

Najnovším príkladom je Ján Pastuszek, ktorý je známy ako hlavná postava propagandistického mediálneho projektu Kulturblog, za ktorým stojí krajne pravicové hnutie Republika.

Kulturblog len pred pár dňami oznámil, že ako značka končí. Jedným z dôvodov je, že Pastuszek ide robiť do zlého Štrasburgu asistenta novozvoleného europoslanca Milana Mazureka. Kulturblog sa dlhé roky venoval témam histórie a rovnako zameraný obsah chce teraz Pastuszek publikovať na YouTube – už pod vlastným menom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite