Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na politikov vraj Facebook uplatňuje tie isté pravidlá ako na bežných ľudí. Je to lož

.martin Hodás .spoločnosť .veda

Prevádzkovateľ Facebooku a Instagramu zdanlivo chráni demokratické procesy, no v skutočnosti kriví politickú súťaž. Klamárom dáva neférovú výhodu.

Na politikov vraj Facebook uplatňuje tie isté pravidlá ako na bežných ľudí. Je to lož EVAN VUCCI/AP/SITA Spoločnosť Meta zrušila všetky obmedzenia na facebookovom a instagramovom profile Donalda Trumpa.

spoločnosť Meta prišla krátko pred oficiálnym potvrdením amerických prezidentských nominácií s nečakaným oznámením. Zrušila všetky zostávajúce obmedzenia na facebookovom a instagramovom profile Donalda Trumpa. Tie boli dva roky úplne pozastavené kvôli Trumpovmu podielu viny na útoku na budovu Kapitolu v januári 2021. Meta ich obnovila začiatkom minulého roka, no prísnejšie dohliadala na obsah, ktorý Trump zdieľa.

Aktuálny krok, ktorý prišiel len deň pred atentátom na Donalda Trumpa, spoločnosť prezentuje ako snahu o zabezpečenie rovnosti šancí politických kandidátov: „V rámci posudzovania našej zodpovednosti za umožnenie politických prejavov sme presvedčení, že americký ľud by mal mať možnosť vypočuť si oboch kandidátov na prezidenta rovnako.“ 

Tento prístup je pochopiteľný. Čo ma však na tomto vyhlásení vyviedlo z miery, bola prezentácia politických predstaviteľov ako bežných ľudí: „Na všetkých kandidátov na prezidenta USA sa naďalej vzťahujú rovnaké komunitné pravidlá ako na všetkých používateľov Facebooku a Instagramu.“ Čo na tom nesedí?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite