Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bukovský nakoniec v Bibiane nevystúpi – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského

.sita .marian Jaslovský .spoločnosť

Kontroverzný doktor mal dnes vystúpiť s prednáškou pre deti v oblasti výživy.

Bukovský nakoniec v Bibiane nevystúpi  – čo to znamená podľa Mariana Jaslovského SITA/Branislav Bibel

doktor Igor Bukovský mal vzdelávať deti v oblasti výživy. Bibiana, Medzinárodný dom umenia pre deti chcel pôvodne v utorok 6. augusta o 16:00 uviesť diskusiu a workshop Nielen o zdravej výžive. „Dr. Igor Bukovský, lekár so zameraním na výživu a aktuálne trendy v zdravej životospráve, a Olga Pazerini, karikaturistka a lektorka projektu Život a zdravie, nám priblížia, čo je zdravé a čo nie. Spoločne si vytvoríme hravú karikatúru a umývateľné zdravé prestieranie na jedlo,“ uvádzala Bibiana na sociálnej sieti. 

Neskôr však zverejnila oznam o zrušení workshopu. „Podujatie Nielen o zdravej výžive, ktoré sa malo uskutočniť 6. augusta, je z organizačných dôvodov zrušené,“ uviedla v pondelok Bibiana bez bližších podrobností.

Igor Bukovský účinkoval v rôznych televíznych reláciách, kde radil divákom vo veciach zdravej výživ a životosprávy. Je aktívny aj na sociálnych sieťach. Prvý účet na YouTube založil pred šiestimi rokmi, ale popularita jeho kanálu vzrástla počas pandémie COVID-19 a jeho úspech je údajne aj zásluhou zviditeľňovania sa konfrontovaním oficiálne prijatého vedeckého poznania. 

Jeho kritici tvrdia, že i vďaka vypúšťaniu hoaxov alternatívnej medicíny. Bukovský zdieľal informáciu o workshope v Bibiane aj na svojej sociálnej sieti, čo vyvolalo búrlivú debatu jeho kritikov aj zástancov.

vysvetlenie Mariana Jaslovského:

Tak predovšetkým by som poopravil perex mojich kolegov z webu:  Bukovský nie je kontroverzný doktor. Ako lekár nemôže vykonávať prax, aj keď sa rád fotil so stetoskopom, lebo nemá žiadnu atestáciu. Môže byť tak nanajvýš výživový poradca, na čo nepotrebuje ani živnosť. Bukovský je šarlatán, ktorého kanály zakázal aj YouTube, lebo otvorene zľahčoval nebezpečenstvo pandémie, kritizoval nosiť rúška a podobne. Rozšíril nebezpečnú fámu, že po očkovaní proti ochoreniu Covid-19 v 1. trimestri sa až 82 % tehotenstiev končilo potratom. 

Je preto úplne samozrejmé, že sa kamaráti s ministerkou kultúry, lebo tá má k šarlatánom a antivaxerom mimoriadnu afinitu, viď jej kolega z konšpiračnej TV Slovan, Peter Kotlár, ktorý popiera, že pandémia vôbec bola. Fakt že „workshop“ o „zdravej“ výžive jej kamoška z Kitsee Flach, ktorá Bibiane šéfuje, zrušila, je nenápadný, ale zreteľný signál o tom, že s verejnou mienkou si ešte úplne štandardne nevytierajú... toaletu. Možno s tým súvisí aj blamáž, ktorú Šimkovičová zažila v Terchovej, keď ju slovenskí a žiadni iní folkloristi v jednej z najslovenskejších dedín na svete vypískali ako netalentovanú komparzistku. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite