Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rob Haberl: Skejtbording je o kreativite, slobode a rôznorodosti

.marian Jaslovský .spoločnosť .fenomén

Ak sa chcete dozvedieť niečo o skejtborde, spýtajte sa Roba Haberla. Je totiž nielen uznávaným skejťákom, ale aj znalcom komunity. Tento svet dokonca zachytáva aj ako výtvarník, ako prvému Slovákovi mu obrázky vydali v najprestížnejšom skejterskom časopise Thrasher Magazine.

Rob Haberl: Skejtbording je o kreativite, slobode a rôznorodosti MARIKA VENCELOVÁ Rob Haberl na skejtborde

ako ste začínali, čo vás k skejtu doviedlo, čo vás priťahovalo na skejtovaní?  

Moje začiatky na skejtborde sú podobný príbeh ako ten, ktorý prežil Richard Tury. Priviedla ma k nemu hra Tony Hawks Pro Skater, písal sa rok 2000 a radím sa do druhej generácie tohto športu či skôr životného štýlu. Najväčším benefitom vždy bola, je aj bude sloboda, pretože skejtbording má mnoho podôb, v podstate si môžete robiť, čo chcete a kde chcete, a vytvoriť si tak vlastný štýl, obliekanie, vyjadrovanie a celkovo sebarealizáciu. Napríklad keď sú také dni, že nejazdím, tak sa venujem umeniu tzv. skate artu, kreslím a ilustrujem skejťákov zo sveta. Raz, v roku 2016, som písal do najprestížnejšieho skejt časopisu Thrasher Magazine a poslal som im svoje ilustrácie a triky (mám svoj osobitný, vlastný štýl jazdenia). Im sa to páčilo, ale odpísali, že majú toho veľa. O šesť rokov sa mi ozvali cez Instagram, keď ma začali vnímať, lebo vtedy som už vydal jednu knihu a pracoval som na druhej, tak mi napísali, že idú do toho a venovali mi dve strany v časopise. Tým som sa stal prvým slovenským skejťákom, ktorý bol v tlačenom Thrasher Magazine.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite