Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Špeciálna mazacia operácia: Ako Úrad vlády potichu cenzuruje kritické názory

.martin Hodás .spoločnosť

Málokto vie, že vás na Facebooku môžu zmazať bez toho, aby ste si to vôbec všimli. Povieme vám, ako to funguje.

Špeciálna mazacia operácia: Ako Úrad vlády potichu cenzuruje kritické názory Úrad vlády SR, reprofoto Facebook / Martin Hodás Diskusia na úrade vlády je prázdna, hoci sú v nej takmer dve stovky komentárov.

úradu vlády sa včera podaril husársky kúsok. Len za 24 hodín vyzbieral približne 16-tisíc eur na tlač fiktívnych novín „Podzemný kuriér“. Ako inak, nešlo o úmysel, ale o neželaný dôsledok bizarného statusu, v ktorom úrad označil očividnú fikciu za „nebezpečný hoax“.

Reakcia sa dala očakávať. Úrad bol ľuďom na smiech a tí išli projekt so škodoradostným úškrnom podporiť na StartLab.

Mnohí svoje pohoršenie, respektíve pobavenie ventilovali v komentároch priamo pod facebookovým statusom Úradu vlády. No ak by ste si ho teraz otvorili, zrejme by ste pod ním (takmer) žiadne komentáre nenašli. Hoci pod statusom svieti, že ich je tam viac ako 160.

Prečo? Úradu vlády sa kritika nepáčila, a tak v duchu vlastnej kampane #rešpektujeminýnázor rozhodol kritiku potlačiť. Bez ohľadu na to, či bola vecná, slušná alebo len uštipačná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite