Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež priletel do Indonézie a začal tak najdlhšiu cestu svojho pontifikátu

.tasr .spoločnosť

Pápež pristál v indonézskom hlavnom meste Jakarta. Následne odtiaľ zamieri do Papuy Novej Guiney a potom do Východného Timoru a Singapuru.

Pápež priletel do Indonézie a začal tak najdlhšiu cestu svojho pontifikátu SITA/AP Photo/Gregorio Borgia

pápež František pricestoval v utorok do Indonézie, ktorá je jeho prvou zástavkou v rámci 12-dňovej cesty po krajinách juhovýchodnej Ázie a Tichomoria. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Pápež pristál v indonézskom hlavnom meste Jakarta okolo 11.16 h miestneho času (06.16 h SELČ), pričom let z rímskeho letiska Fiumicino mu trval takmer 13 hodín. 

V tejto prevažne moslimskej krajine sa zdrží tri dni, a síce do 6. septembra. Následne odtiaľ zamieri do Papuy Novej Guiney a potom do Východného Timoru a Singapuru. 

Cesta má byť vôbec najdlhšou, akú 87-ročný František absolvoval od začiatku svojho pontifikátu, ktorého sa ujal v roku 2013. Pápež počas nej prejde zhruba 33.000-kilometrovú vzdialenosť, prekročí niekoľko časových pásiem, navštívi štyri štáty a dva kontinenty, približuje server Vatican News.

Jakarta jeho návštevu ohlásila už v marci, pričom ju označila za „mimoriadny dar“ pre katolíkov v tejto krajine s najväčšou moslimskou populáciou na svete. Tamojšie ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že návšteva je dôležitá pre všetky náboženské komunity. „Očakáva sa tiež, že návšteva posilní posolstvo tolerancie, jednoty a mieru vo svete,“ dodal rezort.

Papuu Novú Guineu, Východný Timor, ale aj Indonéziu mal František pôvodne navštíviť už v roku 2020, jeho cesta však vtedy bola zrušená pre vrcholiacu pandémiu koronavírusu.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite