Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.migračný kompas: Forenzná psychologička o vplyve vojny na detskú psychiku

.liga za ľudské práva .spoločnosť

Pozvanie prijala Eva Veldhuizen-Ochodničanová, ktorá je odborníčkou na ochranu detí v organizácii KIND.

.migračný kompas: Forenzná psychologička o vplyve vojny na detskú psychiku

eva Veldhuizen-Ochodničanová je forenzná psychologička, ktorá sa vo svojej práci venuje psychológii detí vo vojnových zónach a konfliktoch. Slovensko-holandská odborníčka na ochranu detí v súčasnosti pôsobí v organizácii Kids in Need of Defense (KIND). V minulosti spolupracovala s Medzinárodným trestným súdom, Interpolom, UNICEF a ďalšími inštitúciami.

V podcaste Migračný kompas opisuje, aký vplyv má vojna na detskú psychiku a čo spôsobuje trauma pre ich vývoj. V rozhovore s Ligou za ľudské práva tiež vysvetľuje, ako vedie rozhovory s deťmi, ktoré zažili vojnové zločiny. Rozhovor je v anglickom jazyku.

Podcast Migračný kompas sa zameriava na migráciu a príbehy utečencov. O novinkách z oblasti migrácie a azylu sa môžete dočítať v newsletteri občianskeho združenia Ligy za ľudské práva.

Eva Veldhuizen-Ochodničanová je slovensko-holandská expertka a forenzná psychologička v organizácii KIND.

Moderuje:

  • Sára Činčurová, novinárka

čo je to „Migračný kompas“?

Podcast z dielne Ligy za ľudské práva, občianskeho združenia, ktoré podporuje utečencov a iných cudzincov žijúcich na Slovensku. 

čo je cieľom podcastu?

Podcast Ligy za ľudské práva Migračný kompas sa venuje témam ľudských práv, migrácie, integrácie cudzincov a azylu. Jeho cieľom je priblížiť tieto témy odborne aj ľudsky, priniesť osobné príbehy a priame výpovede ľudí, ktorí sú v migračnej situácii, alebo odborníkov a odborníčok, ktorí sa téme venujú profesionálne.

Táto epizóda podcastu je súčasťou projektu, ktorý sa zameriava na odhaľovanie vojnových zločinov a hľadanie spravodlivosti. Projekt je podporený z prostriedkov Veľvyslanectva Holandského kráľovstva na Slovensku.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite