Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Natalie Jaresko a Zoltán Varga získali prestížne ocenenie GLOBSEC Award udelené počas slávnostného večera na Tatra Summite 2024

.tlačová správa .spoločnosť

Tradičnou súčasťou programu GLOBSEC Tatra Summitu je aj slávnostný večer, počas ktorého sa vzdáva hold významným osobnostiam, ktoré prispievajú k posilneniu jednoty Európy a transatlantických vzťahov. Prestížne ocenenie GLOBSEC European Award získala tento rok bývalá ukrajinská ministerka financií Natalie Jaresko a ocenenie GLOBSEC Business Award bolo udelené podnikateľovi a majiteľovi viacerých médií Zoltánovi Vargovi.

Natalie Jaresko a Zoltán Varga získali prestížne ocenenie GLOBSEC Award udelené počas slávnostného večera na Tatra Summite 2024 globsec

GLOBSEC European Award vzdáva hold významným osobnostiam, ktoré svojou prácou prispeli k rozvoju silnejšej a jednotnejšej Európy. 

ocenenie pre líderku úspešných ekonomických reforiem Natalie Jaresko 

Tento rok si toto prestížne ocenenie udelené počas Tatra Summitu odniesla Natalie Jaresko za svoje neúnavné úsilie o transformáciu verejných financií Ukrajiny. Bývalá ministerka financií Ukrajiny totiž zohrala kľúčovú úlohu pri zavádzaní najťažších ekonomických reforiem v krajine, stabilizácii jej finančného systému a podpore transparentnosti. 

Počas svojho prejavu pri preberaní GLOBSEC European Award Jaresko zdôraznila, že toto ocenenie je „symbolom nezdolného ducha a odhodlania ukrajinského ľudu počas jedného z najvýznamnejších období v histórii tejto krajiny.“ Vyzdvihla aj európske korene Ukrajiny a jej hlboký záväzok k demokracii, pričom pripomenula, že Ukrajinci dnes bránia nielen svoju vlasť, ale aj spoločné európske hodnoty slobody a spravodlivosti.

hold pre Zoltána Vargu za ochranu nezávislej žurnalistiky a podporu inovácií

Zoltán Varga, maďarský investor a majiteľ významných mediálnych spoločností, získal GLOBSEC European Business Award za svoj zásadný prínos v oblasti nezávislej žurnalistiky a inovácií v strednej a východnej Európe. Ako zakladateľ a predseda Central Media Group, jedného z najväčších nezávislých mediálnych holdingov v Maďarsku, sa Varga zaslúžil o podporu slobody slova a demokratických hodnôt. 

„Som veľmi poctený, že som získal toto uznanie od spoločnosti GLOBSEC,“ povedal Zoltán Varga. „Verím v silu nezávislých médií informovať, inšpirovať a poháňať moc k zodpovednosti. V strednej a východnej Európe, kde môže byť mediálne prostredie niekedy náročné, som naďalej odhodlaný brániť slobodu tlače a podporovať inovácie, pretože som presvedčený, že silné a slobodné médiá sú pre rozvíjajúce sa demokracie nevyhnutné,“ dodal Varga, ktorý ocenenie venoval svojmu tímu v spoločnostiach Central Médiacsoport a Central Group.

Ocenenie GLOBSEC Award, ktoré vzniklo s cieľom uctiť si osobnosti prispievajúce k transatlantickej jednote a bezpečnej budúcnosti Európy, zdôrazňuje význam podpory európskych hodnôt, stability a rastu. 

Viac informácií o udeľovaní tohtoročných ocenení počas GLOBSEC Tatra Summitu nájdete na webovej stránke.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite