Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo je proruská sekta AllatRa a čo s ňou má slovenská prokurátorka Pavlaninová?

.marian Jaslovský .spoločnosť

Denník SME zistil, že prokurátorka Lucia Pavlaninová, ktorá škandalózne vyšetruje českú novinárku pre články o AllatRa, za sektu sama agitovala.

Čo je proruská sekta AllatRa a čo s ňou má slovenská prokurátorka Pavlaninová? Dagmar Achsová

podľa informácií v SME kolegov nabádala, aby venovali pozornosť učeniu sekty známej ako Tvorivá spoločnosť a pozývala ich na online konferenciu spoločenstva. „Aký svet chceme mať? Ten, v ktorom teraz žijeme, alebo život hodný človeka? My rozhodujeme!“ písala Pavlaninová už v roku 2021 v e-maile, ktorý rozosielala kolegom z prokuratúry.

Aktuality dodávajú, že českú novinárku portálu Seznam Zprávy Kristínu Cirokovú, ktorá písala o vodcovi sekty AllatRa, podozrieva Krajská prokuratúra v Žiline zo „zločinu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd“. Podľa informácií redakcie Seznam Zprávy nie je jediná. Podozrivý má byť aj ďalší český občan a žena zo Slovenska. Aj oni sa zaoberali problematikou siekt a nových náboženských hnutí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite