je pravda, že jedenie mäsa, obzvlášť hovädzieho, môže za mnohé z aktuálnych najväčších problémov ľudstva? Údajne vplýva negatívne na zdravie a poškodzuje životné prostredie. Prípadne počúvame, že je neetické, keďže na rozdiel od vegetariánstva vedie k zbytočným úmrtiam živých bytostí. Skúsme sa však pozrieť na vedecké poznatky.
ako nerobiť vedu
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila spracované mäso a čerstvé červené mäso do kategórie karcinogénnych látok. WHO však pri označení látky za karcinogén neskúma konkrétnu mieru pravdepodobnosti vzniku rakoviny. Aj preto sa v tejto desivej kategórii nachádzajú aj bežné veci ako „vzduch“, víno či sedenie blízko okna, cez ktoré svieti slnko.
BEZ VÁS SA NEPOHNEME
Pridajte sa do komunity predplatiteľov, ktorí pohnú Slovenskom a prečítajte si odomknutú verziu tohto článku.