Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci získali tri body zo súboja proti Kazachom, zdolali ich 6:2

.sita .šport

Už v pondelok čaká na Slovákov tretí zápas na turnaji, od 16.20 h si zmerajú sily s Američanmi.

Slováci získali tri body zo súboja proti Kazachom, zdolali ich 6:2 SITA/Martin Medňanský

slovenská hokejová reprezentácia uspela vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta v Česku, v súboji základnej B-skupiny v Ostrave v nedeľu zdolala Kazachov hladko 6:2. Zverenci trénera Craiga Ramsayho si trojgólový náskok vybojovali už v prvej tretine a aj keď súper v druhej časti skorigoval, slovenský tím pridal ďalšie tri presné zásahy a do tabuľky si pripísal tri body. Aj v druhom súboji na šampionáte mali slovenskí hokejisti výraznú strelecké prevahu, súpera prestrieľali 42:16. 

Prvá tretina mala v podaní slovenského výberu výborné parametre. Slováci prestrieľali súpera 18:3 a bol z toho náskok troch gólov. Skóre stretnutia otvoril Martin Pospíšil premiérovým zásahom v seniorskej reprezentácii, o 34 sekúnd neskôr zvýšil Martin Faško-Rudáš a pred prvou sirénou skóroval aj Matúš Sukeľ. „Od začiatku tam bola skvelá energia, hneď sme mali niekoľko šancí. Sme radi, že sme ich premenili. Musíme tak pokračovať v ďalších dvoch tretinách,“ komentoval po prvej tretine útočník Martin Pospíšil v prenose televízie JOJ.

V druhej časti sa hra mierne vyrovnala. Kazachovia skorigovali pri avizovanom vylúčení Miloša Kelemena, keď Stanislava Škorvánka prekonal Alichan Asetov. Náskok o tri góly vrátil slovenskému výberu Libor Hudáček, ktorá premenil trestné strieľanie. V druhej polovici druhej tretiny bolo množstvo vylúčení, no gól v nej nepadol. „Do druhej tretiny sme nemali dobrý vstup. Potom sme sa vrátili do hry, ale bolo tam veľa oslabení, prestali sme hrať a hralo sa v našom pásme, čo nás trochu brzdí,“ zhodnotil Martin Faško-Rudáš po druhej časti.

Keď v úvode tretej časti pridali slovenské góly Martin Pospíšil a Lukáš Cingel, siahol súper k výmene brankárov a Andreja Šutova nahradil Nikita Bojarkin. Ten už neinkasoval a za súpera prehru zmiernil Alichan Omirbekov.

Od roku 1993 to bol dvanásty vzájomný súboj týchto tímov. Slováci dosiahli deviaty triumf, okrem toho sa zrodila aj jedna remíza a dve prehry slovenského družstva. Kazachovia boli súpermi slovenského výberu aj na predchádzajúcich dvoch MS. Vlani v lotyšskej Rige zvíťazil súper 4:3 po samostatných nájazdoch, v Helsinkách 2022 zvíťazili hráči SR 4:3.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite