Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci dosiahli tretí triumf bez prerušenia, s Poľskom​ sme vyhrali 4:0

.sita .šport

V tabuľke B-skupiny máme na konte osem bodov a posunuli sme sa na priebežnú druhú priečku za Švédov.

Slováci dosiahli tretí triumf bez prerušenia, s Poľskom​ sme vyhrali 4:0 SITA/Martin Medňanský

slovenská hokejová reprezentácia si na majstrovstvách sveta v Česku pripísala tretí triumf. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v stredu večer zdolali nováčika medzi svetovou elitou, nad poľským výberom zvíťazili 4:0. Prvý aj posledný gól tímu SR strelil Lukáš Cingel, raz sa do listiny kanonierov zapísali aj Tomáš Tatar a Peter Cehlárik. V tabuľke B-skupiny majú hokejisti spod Tatier na konte osem bodov a posunuli sa na priebežnú druhú priečku za Švédov. Vo štvrtok a v piatok majú Slováci voľno, v sobotu o 20.20 h si zmerajú sily s Francúzmi.

Začiatok stretnutia slovenskému tímu vyšiel a už v 3. minúte sa ujal vedenia gólom Lukáša Cingela. Slováci boli v prvej časti aktívnejší aj nebezpečnejší, poistku pridal v 12. minúte kapitán Tomáš Tatar po peknej prihrávke Šimona Nemca. "Je super, že nám tam padli dva góly. Musíme si však dávať pozor, pretože súper má dobré protiútoky, nesmieme teda strácať puky v strednom pásme," komentoval po prvej tretine Lukáš Cingel v prenose televízie JOJ.

V druhej dvadsaťminútovke to už nebol tak dominantný výkon zo strany výberu SR. Šance mali oba tímy, brankári však neinkasovali a stav sa nemenil. "Mali sme príležitosti na streľbu, ale puk sme na hokejkách držali dlhšie. Musíme viac strieľať. Poliaci hrajú aktívne, nie je to jednoduchý súper. Máme to pod kontrolou, ale nesmieme to podceniť," zhodnotil kapitán Tomáš Tatar po druhej časti.

Rozdiel dvoch gólov dlho trval aj v tretej tretine. Slováci mali viacero šancí, ale nedarilo sa im v koncovke. Poliaci museli v 52. minúte vymeniť brankárov, zraneného Tomáša Fučíka nahradil David Zabolotny. Slovenský tím sa napokon dočkal v 58. minúte, počas ktorej v rozpätí dvanástich sekúnd skórovali Peter Cehlárik a opäť Lukáš Cingel.

V Ostrave sa v stredu uskutočnil deviaty vzájomný duel oboch súperov, pričom slovenský výber ešte ani raz neprehral. V roku 1993 sa zrodila remíza, odvtedy vrátane stredy dosiahli Slováci osem triumfov. Predtým naposledy slovenskí hokejisti tohto súpera zdolali 6:1 v 5. mája v Žiline v príprave na aktuálny šampionát.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 - Česko:

B-skupina (Ostrava):

Slovensko - Poľsko 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Góly: 3. Cingel (Tatar, Koch), 12. Tatar (Nemec. L. Hudáček), 58. Cehlárik (Slafkovský), 58. Cingel (Koch, Tatar)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hribik (ČR), Pearce (Kan.) - Briganti (USA), Yletyinen (Švéd.), 9109 divákov

Zostavy:

Slovensko: Hlavaj - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Golian, Gajdoš - Slafkovský, Hrivík, Cehlárik - L. Hudáček, Cingel, Tatar - Kelemen, M. Pospíšil, Regenda - Faško-Rudáš, M. Sukeľ, Kudrna

Poľsko: Fučík (52. Zabolotny) - Kolusz, Wanacki, Kruczek, Wajda, Bryk, Gorny, Kacper Macias, Dronia - Fraszko, Pasiut, Wronka - Krzysztof Macias, Dziubinski, Urbanowicz - Walega, Pas, Zygmunt - Michalski, Komorski, Krežolek

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite