Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovensko na šampionáte končí, vo štvrťfinále sme podľahli Kanaďanom 3:6

.sita .šport

V celkovom účtovaní turnaja obsadila slovenskí hráči 7. alebo 8. pozíciu v závislosti od výsledku večerného duelu medzi Švédmi a Fínmi.

Slovensko na šampionáte končí, vo štvrťfinále sme podľahli Kanaďanom 3:6 SITA/Martin Medňanský

slovenská hokejová reprezentácia ukončila púť tohtoročnými majstrovstvami sveta v Česku. Zverenci trénera Craiga Ramsayho vo štvrtkovom štvrťfinále v Prahe podľahli výberu Kanady 3:6. Slováci mali veľmi rýchlo dvojgólový deficit, počas ďalšieho priebehu skorigovali na 1:2 a neskôr z 1:5 na 2:5, no Kanaďania drámu nepripustili. V celkovom účtovaní turnaja obsadila slovenskí hráči 7. alebo 8. pozíciu v závislosti od výsledku večerného duelu medzi Švédmi a Fínmi.

Začiatok súboja hráčom SR nevyšiel a už v piatej minúte prehrávali 0:2. Skóre duelu otvoril Jared McCann a po ňom brankára Samuela Hlavaja prekonal aj Pierre-Luc Dubois. So slovenským tímom to vyzeralo zle, keď vzápätí putoval na tresnú lavicu Mário Grman. V nerovnovážnom stave však gól nepadol a v hre piatich proti piatim sa dočkali aj Slováci. Peter Cehlárik poslal puk pred bránku súpera na Šimona Nemca a za Jordana Binningtona ho poslal kanadský útočník Brandon Hagel. Ešte pred prvou sirénou mohol v prečíslení vyrovnať Miloš Kelemen, ale jeho strelu do odkrytej bránky po prihrávke od Pavla Regenda zneškodnil obranca Olen Zellweger.

„Úvod mohol byť lepší. Dali sme kontaktný gól a sme späť v hre. Prišli aj ďalšie šance, momentum sa potom naklonilo na našu stranu. Musíme pokračovať ďalej,“ komentoval po prvej tretine autor presného zásahu Peter Cehlárik v prenose televízie JOJ.

V úvode druhej časti Slovákom nevyšli ďalšie výborné príležitosti na vyrovnanie a v 24. minúte prišiel trest v podobe presného zásahu Nicka Paula. "Je to náročný zápas. Bohužiaľ, z rýchlych protiútokov nás súper potrestal. Musíme si na to dávať pozor a ešte viac sa tlačiť do bránky.Veríme, že do tretej tretiny vstúpime aktívne a nám to tam padne," zhodnotil útočník Marko Daňo po druhej časti. Slovákov držal "nad vodou" kvalitnými zákrokmi brankár Hlavaj.

Na začiatku tretej časti z uhla trafil do žŕdky obranca Martin Fehérváry. Tím SR potom ustál tlak súpera pri štvorminútovom vylúčení Pavla Regendu, no v 48. minúte inkasoval v rozpätí dvadsiatich sekúnd od Dylana Guenthera a Brnadona Taneva. Iskierku nádej vzápätí vykresal Miloš Kelemen, neskôr v početnej výhode o dvoch korčuliarov skóroval aj Marek Hrivík. Posledné minúty absolvovali Slováci bez Hlavaja, ale posledné slovo opäť Nick Paul a zásahom do opustenej bránky dal výsledku konečnú podobu.

V Prahe sa vo štvrtok uskutočnil už 55. vzájomný duel oboch súperov, slovenský výber zaznamenal 28. prehru a okrem toho sa zrodili aj štyri remízy a 23-krát triumfovali Slováci. Na MS šlo o osemnásty duel oboch tímov a po štrnásty raz sa z triumfu tešia kanadskí hráči (z pohľadu Slovákov 2 - 2 - 14). Vo štvrťfinále svetového šampionátu to bol piaty taký súboj a po štvrtku vedú kanadskí hráči na víťazstvá 3:2.

Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2024 - Česko:

štvrťfinále

Kanada - Slovensko 6:3 (2:1, 1:0, 3:2)

Góly: 3. McCann (Parayko), 5. Dubois (Byram, Tavares), 24. Paul (Bedard, Guenther), 47. Guenther (Paul), 47. Tanev (Severson, Mercer), 60. Paul - 8. Cehlárik (Slafkovský), 49. Kelemen (Regenda), 57 Hrivík (L. Hudáček, Nemec)

Vylúčení: 5:6 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Kaukokari (Fín.) - Briganti (USA), Zunde (Lot.), 17 275 divákov

Zostavy:

Kanada: Binnington - Parayko, Power, Oleksiak, Byram, Severson, Guhle, Zellweger - Mercer, McBain, Tanev - Dubois, Tavares, Hagel - Guenther, Paul, McCann - Mangiapane, Cozens, Bunting - Bedard

Slovensko: Hlavaj - Fehérváry, Čerešňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Gajdoš - Slafkovský

Hlasy (zdroj: TV JOJ):

Samuel Hlavaj (brankár SR): „Kanada bol favorit na papieri, ale priebeh štvrťfinále bol vyrovnaný. My sme naše šance nevyužili a oni áno, to nás stálo zápas. Nedali sme gól aj z vyložených príležitostí. “

Libor Hudáček (útočník SR): „Moje body na turnaji by som vymenil za postup do semifinále, ale ideme domov. Súper nám dával góly z predbránkového priestoru, kde by sme nemali súperovi dovoliť dorážky. Hovorili sme o tom, ale aj tak nás súper predčil. Bola to pre nás akási škola, ako sa dávajú góly, ale my už nemôžeme chodiť do školy, my musíme vyučovať a musíme mať skúsenosti, ktoré v takýchto dueloch rozhodujú. Ale dnes sme boli opäť žiaci.“

Šimon Nemec (obranca SR): „Bojovali sme do konca, ale nevyšlo to. Štvrťfinále je pozitívum a musíme na sebe pracovať. Máme málo takýchto duelov, preto sa musíme poučiť a ísť ďalej. “

Tomáš Tatar (útočník SR): „Škoda, nezachytili sme úvod. Kanaďania majú silné mužstvo. Súperovi sme pustili niektoré lacné góly.“

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite