Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V semifinále sa stretnú Švédi proti Čechom a Kanaďania proti Švajčiarom

.sita .šport

V sobotňajšom semifinále nastúpia o 14.20 h Švédi proti domácim Čechom, o štyri hodiny neskôr Kanaďania vyzvú Švajčiarov. Všetky zostávajúce stretnutia na turnaji sa uskutočnia v Prahe.

V semifinále sa stretnú Švédi proti Čechom a Kanaďania proti Švajčiarom SITA/AP Photo/Petr David Josek

slovenská hokejová reprezentácia obsadila na majstrovstvách sveta v Česku konečnú 7. pozíciu. Slováci sa s turnajom rozlúčili vo štvrťfinále, v Prahe podľahli obhajcom zlata spred roka Kanaďanom 3:6. Tím SR inkasoval dvakrát už v úvodnej päťminútovke stretnutia, v ďalšom priebehu už neúspešne mazal manko favorita. V druhom súboji v Prahe domácim Čechom stačil na postup iba jeden presný zásah, triumf nad Američanmi zariadil v 27. minúte v početnej výhode Pavel Zacha.

V Ostrave si semifinálové miestenky vybojovali Švajčiari a Švédi. Reprezentanti Švajčiarska vyradili úradujúcich vicemajstrov sveta Nemcov, keď ich zdolali 3:1 a ukončili ich medailový sen. Vo večernom súboji dvoch severských tímov čakali diváci na gól dosť dlho. V 56. minúte otvoril skóre Rasmus Dahlin a zdalo sa, že týmto presným zásahom poslal "Tri korunky" do semifinále. Fíni však v závere odvolali brankára a Hannes Björninen poslal duel do predĺženia. V ňom hrali Švédi presilovku a ich postup zariadil Joel Eriksson Ek.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite