Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Česko postúpilo do finále majstrovstiev sveta, porazilo Švédsko 7:3

.sita .šport

V ére samostatnosti sa prebojovali do svojho ôsmeho finále a zaujímavosťou je, že v súboji o zlato prehrali zatiaľ iba raz.

Česko postúpilo do finále majstrovstiev sveta, porazilo Švédsko 7:3 SITA/AP Photo/Petr David Josek

hokejisti Česka sa prebojovali do finále domáceho svetového šampionátu, v sobotňajšom popoludňajšom finále zdolali Švédov 7:3 a v nedeľu večer zabojujú o siedmy titul majstrov sveta. V sobotu síce v prvej tretine prehrávali 0:1 aj 1:2, v oboch prípadoch však onedlho vyrovnali. O triumfe rozhodli počas troch minút druhej časti, keď Ondřej Kaše, Martin Nečas a Dominik Kubalík „vyhnali“ Filipa Gustavssona zo švédskej bránky.

Za „tri korunky“ síce potom skorigoval Joel Eriksson Ek, no v tretej dvadsaťminútovke dvakrát „udrel“ Lukáš Dostál a spečatil finálovú miestenku pre Čechov. Švédi na medailu z MS čakajú už od mája 2018, vtedy v Dánsku brali zlato. Český tím zatiaľ naposledy pred dvoma rokmi vybojoval bronz na šampionáte vo Fínsku.

Súperom Čechov v boji o titul bude úspešnejší z neskoršieho semifinále medzi Kanaďanmi a Švajčiarmi, v základnej A-skupine Helvéti podľahli výberu „krajiny javorového listu“ tesne 2:3.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite