Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Švajčiari porazili Kanaďanov, vo finále sa stretnú s Čechmi

.sita .šport

Vyhrali nad Kanadou 3:2 po nájazdoch.

Švajčiari porazili Kanaďanov, vo finále sa stretnú s Čechmi SITA/AP Photo/Petr David Josek

do finále svetového šampionátu v Česku sa prebojovali výbery Švajčiarska a domáceho Česka. Česi v sobotňajšom popoludňajšom finále zdolali Švédov 7:3 a v nedeľu večer zabojujú o siedmy titul majstrov sveta. Švajčiari vyradili obhajcov zlata Kanaďanov.

Švajčiari viedli nad Kanaďanmi po prvej tretine 2:0, ale v ďalšom priebehu sa výberu „krajiny javorového listu“ podarilo vyrovnať. V predĺžení gól nepadol a v nájazdoch rozhodol Sven Andrighetto. Výber Švajčiarska sa do finále MS prebojoval po štvrtý raz, zatiaľ ani raz nedosiahli na najcennejší kov. Švajčiarom v semifinále vyšla odveta za prehru s Kanaďanmi zo základnej skupiny 2:3. „Kolíska hokeja“ nechýbala vo finále svetového šampionáte v predchádzajúcich štyroch edíciách, on teraz isto nepridá no zbierky 29. titul, o 54. medailu v histórii budú v nedeľu bojovať proti Švédom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite