Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Švédsko porazilo Kanadu, z majstrovstiev sveta si odnáša bronz

.sita .šport

Švédi zvíťazili 4:2 nad Kanaďanmi.

Švédsko porazilo Kanadu, z majstrovstiev sveta si odnáša bronz SITA/AP Photo/Petr David Josek

bronzové medaily na majstrovstvách sveta v Česku získali hokejisti Švédska, ktorí v nedeľňajšom súboji o 3. priečku zdolali obhajcov vlaňajšieho prvenstva Kanaďanov 4:2. „Tri korunky“ sa cenného kovu z MS dočkali po šiestich rokoch, predtým naposledy v Dánsku 2018 získali majstrovský titul. A práve v Dánsku doteraz naposledy bola „kolíska hokeja“ bez medaily, odvtedy získala dve zlaté aj dve strieborné, no teraz zostala bez cenného kovu. Duel o 3. miesto obstarali tímy, ktoré v skupinovej časti ani raz neprehrali – Kanaďania ovládli pražskú A-skupinu, Švédi ostravskú B-skupinu.

V prvej tretine duelu o bronz otvoril skóre duelu Carl Grundström v prvej tretine, v druhej vyrovnal Dylan Cozens. Kanaďania boli o krok bližšie k medaily po zásahu Pierra-Luca Duboisa zo 45. minúty, ale o päť minút neskôr vyrovnal Erik Karlsson. Druhý presný zásah v stretnutí potom zaznamenal Grundström a bodku za duelom dal päť sekúnd pred treťou sirénou do prázdnej bránky Marcus Johnasson.

O majstrovi sveta sa rozhodne v nedeľu večer o 20.20 h, finálový zápas obstarajú Švajčiari a domáci Česi. Helvéti budú bojovať o premiérové zlato zo svetových šampionátov, Česi majú nádej na siedmy titul – prvý po štrnástich rokoch.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite