Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci síce viedli nad Ukrajincami, napokon však zostali bez bodu

.sita .šport

Najbližší duel odohrajú Slováci v stredu 26. júna o 18.00 h proti Rumunom vo Frankfurte nad Mohanom.

Slováci síce viedli nad Ukrajincami, napokon však zostali bez bodu SITA/AP Photo/Andreea Alexandru

slovenskej futbalovej reprezentácii nevyšlo druhé vystúpenie na tohtoročných majstrovstvách Európy v Nemecku, v Düsseldorfe podľahla ukrajinskému výberu 1:2. Zverenci talianskeho trénera Francesca Calzonu nebodovali napriek tomu, že od 17. minúty viedli presným zásahom Ivana Schranza. Po zmene strán však ukrajinský tím skóroval dvakrát a má na svojom konte prvé tri body na turnaji. Rovnaký bodový zásah majú aj Slováci. Nik z E-skupiny ešte nemá istotu postupu do osemfinále.

V ére samostatnosti slovenskí futbalisti odohrali deviaty duel proti Ukrajincom a utrpeli v ňom štvrtú prehru. na ich konte sú aj dve víťazstvá a tri remízy. 

Vstup do stretnutia mali slovenskí futbalisti výborný, dostávali sa pred bránku súpera a boli aj nebezpeční. V 10. a 11. minúte mali veľké šance Lukáš Haraslín a Ivan Schranz, ich pokusy však zneškodnil ukrajinský gólman Anatolij Trubin. Dvadsaťdvaročný brankár portugalskej Benficy Lisabon úspešne zasiahol aj pri priamom kope Dávida Hancka, no vzápätí po vhadzovaní Haraslína sa lopta dostala na hranici bránkového územia až k Schranzovi a ten hlavou skóroval. S pribúdajúcim časom stále viac hrozili aj Ukrajinci, viacero pokusov súpera však zneškodnil Martin Dúbravka v bránke. Uspel aj pri pokuse Artema Dovbyka z 34. minúty, ktorý končekmi prstov vytesnil na žrď.

Druhý polčas už patril Ukrajincom. Slovenský tím bol pomalší, príliš často strácal lopty a z toho pramenili nebezpečné útoky súpera. V 54. minúte sa lopta cez Mychajla Mudryka, Dovbyka a Oleksandra Zinčenka dostala v pokutovom území k úplne voľnému Mykolovi Šaparenkovi a ten pohodlne vyrovnal na 1:1. Ukrajinský výber ešte viac ožil a na spadnutie bol jeho druhý gól. Postaral sa oň v 80. minúte striedajúci Roman Jaremčuk, ktorý obstrelil Dúbravku. SMerom dopredu toho už Slováci veľa nevymysleli a prehrali.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite