Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Švajčiari aj domáci Nemci sa dostali do štvrťfinále, Taliani neobhája titul spred troch rokov

.sita .šport

Švajčiari v Berlíne vyradili obhajcov zlata Talianov a domáci v Dortmunde zdolali Dánov.

Švajčiari aj domáci Nemci sa dostali do štvrťfinále, Taliani neobhája titul spred troch rokov SITA/AP Photo/Darko Vojinovic

výbery Švajčiarska a domáceho Nemecka sa prebojovali už do štvrťfinále futbalových majstrovstiev Európy, miestenku medzi oktetom najlepších tímov na „starom kontinente“ si zaistili v sobotu víťazstvami 2:0 v osemfinálových dueloch. 

V hlavnom meste Nemecka sa najdôležitejšie udalosti stali pred a po polčasovej prestávke. Skóre duelu otvoril v 37. minúte Remo Freuler strelou k pravej žrdi, po zmene strán hneď v prvej minúte Ruben Vargas pridal poistku. Taliani sa síce snažili o vyrovnanie, no nepodarilo sa im ani skorigovať, keďže si nevypracovali výraznejšiu šancu. Švajčiari absolvujú štvrťfinále v sobotu 6. júla v Düsseldorfe proti víťazovi nedeľňajšieho stretnutia medzi Angličanmi a Slovákmi.

Večerný duel v Dortmunde mal zaujímavý priebeh. V prvom polčase musel hlavný arbiter Michael Oliver z Anglicka prerušiť zápas na dlhší čas, keďže nad štadiónom sa prehnala búrka a hráči na zlepšenie počasia čakali v kabínach. Hra pokračovala po približne 30-minútovej pauze a ešte pred polčasom mali obaja súperi niekoľko sľubných príležitostí, skóre sa však nemenilo.

Po zmene strán neplatil gól Dána Joachima Andersena pre postavenie mimo hry, o niekoľko okamihov neskôr systém VAR rozhodol o pokutovom kope pre Nem„com po hre rukou jedného z brániacich hráčov dánskeho tímu. Z “bieleho bodu sa nemýlil Kai Havertz, po ktorého zásahu Nemci dominovali a pridali aj druhý gól po únikou Jamala Musialu. V úplnom závere mali nemeckí hráči šancu aj na ďalšie góly, ale do listiny strelcov sa už nik nezapísal.

Nemci o semifinále zabojujú v piatok 5. júla proti víťazovi nedeľňajšieho večerného stretnutia medzi výbermi Španielska a Gruzínska.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite