Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dnes zatiaľ dvakrát 25. miesto pre slovenských športovcov na olympijských hrách

.sita .šport

Cyklistka Jenčušová ani strelec Tužinský vzácne kovy nevbojovali.

Dnes zatiaľ dvakrát 25. miesto pre slovenských športovcov na olympijských hrách SITA/Martin Medňanský

slovenská reprezentantka v cyklistike Nora Jenčušová skončila v sobotňajšej individuálnej časovke na olympijských hrách v Paríži na 25. priečke so stratou 4:44,06 minúty na víťaznú pretekárku Grace Brownovú z Austálie. Pre rodáčku zo Spišškej Novej Vsi to bol prvý štart pod piatimi kruhmi v kariére. Ďalší si pripíše 4. augusta v pretekoch s hromadných štartom.

Tridsaťdvaročná Brownová získala svoj prvý cenný kov na olympijských hrách v kariére. Na 32,4 km dlhej trati okolo najväčších pamiatok hlavného mesta Francúzska v hustom daždi triumfovala s vyše poldruha minútovým náskokom pred striebornou Annou Hendersonovou z Veľkej Británie. Bronzovú medailu získala Chloe Dygertová z USA.

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Juraj Tužinský obsadil v sobotňajšej kvalifikácii vzduchovej pištole na 10 metrov na olympijských hrách v Paríži podobne ako Jenčušová až 25. miesto a nepostúpil do osemčlenného finále. Tridsaťdeväťročný rodák z Lučenca na strelnici v Chateauroux zaznamenal 571 bodov, pričom od postupu do finále ho delilo šesť bodov. Kvalifikáciu, v ktorej štartovalo 33 strelcov, ovládol Srb Damir Mikec s 584 bodmi.

Tužinský si pripísal na konto už štvrtú olympijskú účasť. Pod piatimi kruhmi sa predstavil v Londýne 2012, Riu de Janeiro 2016 aj Tokiu 2020. V brazílskom Riu de Janeiro obsadil vo vzduchovej pištoli nepopulárne 4. miesto. V Tokiu mu však tiež nevyšla kvalifikácia, v ktorej obsadil až 27. priečku. Pri svojej olympijskej premiére v Londýne 2012 bol vo vzduchovej pištoli pätnásty.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite