Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Olympijské hry: Schmiedlová a Mintálová postupujú ďalej

.sita .šport

Schmiedlová zdolala Katie Boulterovú z Veľkej Británie pomerne hladko 6:4, 6:2.

Olympijské hry: Schmiedlová a Mintálová postupujú ďalej sita/SITA/Martin Medňanský

slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do 2. kola dvojhry olympijského turnaja v Paríži. V úvodnom zápase si poradila v súboji dvoch nenasadených s Katie Boulterovou z Veľkej Británie pomerne hladko 6:4, 6:2. V druhom kole sa stretne s víťazkou duelu medzi Beatriz Haddadovou Maiovou z Brazílie a Varvarou Gračevovou z Francúzska.

Rodáčka z Košíc, ktorej aktuálne patrí 70. priečka v rebríčku WTA, vyradila mierne favorizovanú súperku. Boulterovej pred olympijskými hrami patrila 34. pozícia na svete. Schmiedlová sa tak ujala vo vzájomnej bilancii vedenia 2:1 na zápasy. Jediná slovenská tenistka v Paríži sa pokúsi v ďalšom zápase vylepšiť svoj výsledok z OH 2016 v brazílskom Riu, kde vypadla v 2. kole.

Darilo sa aj jej krajanke. Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Eliška Mintálová postúpila na olympijských hrách v Paríži do finále súťaže kajakárok. V nedeľňajšom popoludňajšom semifinále skončila šiesta, do boja o medaily sa kvalifikovalo 12 z 22 semifinalistiek. Deviata z OH v Tokiu v lete 2021 už po svojej semifinálovej jazde vedela, že je finále neujde, aj keď po nej štartovalo ešte deväť súperiek.

„Pri prvom pohľade do cieľa si myslela, že je desiata. Pritom desiatka bola jej štartové číslo, to ju trochu zmiatlo,“ prezradil po semifinále Mintálovej tréner Peter Cibák mladší. Hneď po semifinálovej jazde šla slovenská kajakárka do zázemia trochu si oddýchnuť. "Do finále zostáva niečo cez hodinu, za ten čas si stihneme pozrieť jazdu a odhaliť prípadne nedostatky," pokračoval jej kouč.

Mintálová v semifinále zaostala o 3,76 sekundy za najrýchlejšou Nemkou Ricardou Funkovou. „Podľa môjho odhadu mala Eliška nejakú rezervu na úrovni troch či štyroch sekúnd,“ dodal.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite