Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Schmiedlová zvíťazila nad Haddadovou Maiovou a je v osemfinále

.sita .šport

V pozícii osemfinálovej favoritky bude Paoliniová, ktorá vyhrala šesť z ôsmich vzájomných duelov proti Schmiedlovej.

Schmiedlová zvíťazila nad Haddadovou Maiovou a je v osemfinále SITA/AP Photo/Kirsty Wiggleswort

slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do osemfinále dvojhry olympijského turnaja na dvorcoch areálu Roland Garros. V druhom zápase si v Paríži poradila s Brazílčankou Beatriz Haddadovou Maiovou v dvoch setoch 6:4, 6:4. Medzi šestnástkou najlepších sa 29-ročná Slovenka stretne so štvrtou najvyššie nasadenou Jasmine Paoliniovou z Talianska.

Rodáčka z Košíc až päťkrát v zápase stratila svoje podanie, no to súperkine si uchmatla až sedemkrát. Schmiedlová tak vylepšila svoje olympijské maximum, pri debute pod piatimi kruhmi v Riu de Janeiro 2016, kde skončila v 2. kole.

V pozícii osemfinálovej favoritky bude Paoliniová, ktorá vyhrala šesť z ôsmich vzájomných duelov proti Schmiedlovej. Zatiaľ naposledy sa obe hráčky stretli v apríli 2023, v bratislavskom NTC triumfovala na finálovom turnaji Pohára Billie-Jean Kingovej 2:1 na sety.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite