Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Paňková postúpila do finále

.sita .šport

O medaily bude debutantka bojovať v stredu, na trať sa vydá ako štvrtá v poradí.

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Paňková postúpila do finále SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková postúpila na OH 2024 v Paríži do finále disciplíny C1. Devätnásťročná Košičanka sa v semifinále nevyhla zaváhaniu hneď na druhej bránke, ale ani dve trestné sekundy ju neobrali o premiérovú finálovú účasť v dvanástke najlepších na olympijských hrách. Dosiahla výsledný čas 115,59 s a za najrýchlejšou semifinalistkou Češkou Gabrielou Satkovou zaostala o 10,04 s. Druhá skončila víťazka K1 Jessica Foxová z Austrálie a tretia dopádlovala Monica Doriová Vilarrublová z Andorry. O medaily bude debutantka pod piatimi kruhmi bojovať v stredu po 17.25 h. Na trať sa vydá ako štvrtá v poradí.

„Na bránke, kde urobila chybu, si urobila trochu vyšší výjazd, nebolo to ideálne. Bola to malá chybička, nič také, čo nevieme odstrániť. Zanalyzujeme si to. Vo finále chceme trochu zmeniť frekvenciu pádlovania, aby Zuzka mala presnejšie zábery pádlom,“ uviedol tréner Peter Murcko pre STVR. „Zuzka sa teraz musí dobre vyjazdiť, vyplaviť laktát a urobiť si analýzu semifinálovej jazdy. Zrejme si pôjde aj napozerať trať a potom sa psychicky pripraviť na finálovú jazdu. Teším sa na finále, Češka Satková aj Austrálčanka Foxová v semifinále ukázali veľký medailový potenciál,“ povedal v štúdiu STVR bývalý skvelý kanoista Alexander Slafkovský.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite