Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vodná slalomárka Paňková skončila štvrtá, od medaily ju delilo 72 stotín sekundy

.sita .šport

Paňková sa postarala o druhé najlepšie umiestnenie slovenského vodného slalomára aj športovca na OH 2024.

Vodná slalomárka Paňková skončila štvrtá, od medaily ju delilo 72 stotín sekundy SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Zuzana Paňková vybojovala .skvelé 4. miesto vo finále disciplíny C1 na olympijských hrách v Paríži. Vo svojom debute pod piatimi kruhmi sa 19-ročná Košičanka vo finále prezentovala dynamickou jazdou bez trestných sekúnd a dosiahla výsledný čas 111,07 s. Keďže viaceré favoritky za ňou výrazne zaváhali, nakoniec to najmladšej aktérke spomedzi dvanástky finalistiek takmer stačilo na medailu. Od bronzu Američanky Evy Leibfarthovej delilo mladú Slovenku iba 72 stotín sekundy.

Paňková sa postarala o druhé najlepšie umiestnenie slovenského vodného slalomára aj športovca na OH 2024. Lepší bol zatiaľ iba bronzový singlkanoista Matej Beňuš. Veľkú šancu na medailu má aj semifinalistka tenisovej dvojhry Anna Karolína Schmiedlová. „Plačem, ale sú to slzy šťastia. Bola to najlepšia jazda, akú som mohla zájsť. Štvrté miesto, samozrejme, zabolí, ale zároveň je to nádherné štvrté miesto. Keď som čakala na ostatné pretekárky, trochu som dúfala, že to vyjde aj na medailu. Veľmi som si užívala atmosféru. Štvrté miesto ma musí nakopnúť, ide sa ´makať´,“ uviedla Zuzana Paňková pre STVR. „Zuzka predviedla solídnu jazdu väčšej chyby, tých menších chybičiek tam bolo niekoľko. Ak si však zrátame fakty, že jej chýbajú skúsenosti z najväčších podujatí, bol jej výkon veľmi dobrý a rozhodne s ňou treba rátať do budúcnosti,“ zhodnotil bývalý skvelý kanoista Alexander Slafkovský v štúdiu STVR.

Olympijské zlato z Tokia úspešne obhájila Austrálčanka Jessica Foxová. Finále odjazdila v úžasnom tempe a pôvodne sa ako jediná dostala pod 100 sekúnd. Nakoniec jej dodatočne prirátali 2 trestné sekundy za dotyk s bránkou číslo 19 a jej výsledný čas stúpol na 101,06. Aj tak zdolala striebornú Nemku Elenu Lilikovú o 2,48 s. Bronzová Leibfarthová zaostala za víťazkou o takmer 9 sekúnd. Foxová má v Paríži na konte už zlatý double, keďže predtým suverénne triumfovala aj v K1. Tridsaťročná Austrálčanka je 14-násobná majsterka sveta a šesťnásobná olympijská medailistka (3-1-2).

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite