Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Grigar striebro z Tokia neobhájil, vo finále K1 skončil šiesty

.sita .šport

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar obsadil vo štvrtkovom finále disciplíny K1 na OH 2024 v Paríži 6. miesto.

Grigar striebro z Tokia neobhájil, vo finále K1 skončil šiesty SITA/Martin Medňanský

dvadsaťsedemročný rodák z Liptovského Mikuláša tak neobhájil striebornú medailu z predchádzajúcich Hier v japonskom Tokiu. Grigar predviedol čistú jazdu bez suspendácií, no nevyhol sa menším chýbam, ktoré ho stáli lepší výsledok.

„Človek by aj chcel byť pozitívny, ale musím hovoriť o sklamaní. Jazda mi vyšla lepšia ako v tréningu, no spravil som na jednom valci jednu chybu a olympijskú medailu som zahodil práve tam. Tá chyba z toho robí nakoniec zlý výkon. Aj cez prekážky v príprave som sa cítil pripravený veľmi dobre. Milisekunda nepozornosti to pokazila. Mentálne som sa cítil dobre, nevnímal som časy ostatných, tešil som sa a užíval som si to, Mrzí ma to však, že som tieto preteky napokon prehral,“ zhodnotil Grigar svoju 6. priečku.

„Bolo to na víťazstvo., Na tej jednej bránke stratil viac ako by potreboval na výhru. Nevedno čo sa stalo na tom valci. Sám Kubo sa ma pýta po jazde, čo sa tam stalo. Šieste miesto je pekné, ale mal na viac. Som na neho ale pyšný. V športe sa to stáva. Hlavné je, že to Kuba baví a to je najdôležitejšie,“ povedal k výkonu svojho zverenca tréner Stanislav Gejdoš.

Zo zisku zlatej medaily sa radoval Giovanni de Gennaro z Talianska. Striebro ostalo vo Francúzsku zásluhou Titouana Castrycka. Bronz si na konto pripísal Španiel Pau Echaniz.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite