Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V semifinále sa jej nedarilo dostať Vekičovú pod tlak. Mám však ešte jednu šancu niečo uhrať, povedala Schmiedlová

.sita .šport

Už v piatok popoludní nastúpi Schmiedlová v súboji o bronz proti svetovej aj turnajovej jednotke Poľke Ige Swiatekovej.

V semifinále sa jej nedarilo dostať Vekičovú pod tlak. Mám však ešte jednu šancu niečo uhrať, povedala Schmiedlová SITA/Martin Medňanský

až v piatom stretnutí na olympijských hrách v Paríži našla premožiteľku slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová. Dvadsaťdeväťročná Košičanka na Dvorci Philippa Chatriera vo štvrtok neskoro večer podľahla Chorvátke Donne Vekičovej, ktorá na ňu vyrukovala agresívnou hrou a Slovenka na to dokázala čiastočne reagovať iba v prvom sete. Schmiedlová napokon za 65 minút prehrala 4:6, 0:6.

„Bolo to ťažké, mrzí ma to. Donna hrala veľmi dobre a agresívne. Nemala som tam ku koncu veľa šancí. Pomáhala si tým, že veľmi dobre podávala. Nepodarilo sa mi ju rozbehať a dostať aj ju trochu pod tlak. Čakala som, že bude hrať agresívne, takže až tak ma neprekvapila. Nerobila veľa chýb a aj tým to bolo ťažké,“ zhodnotila slovenská singlová jednotka semifinálový neúspech.

Už v piatok popoludní nastúpi Schmiedlová v súboji o bronz proti svetovej aj turnajovej jednotke Poľke Ige Swiatekovej. „Hrám proti svetovej jednotke, takže to bude veľmi náročné. K tomu trochu iný stres pred zápasom o medailu. Mám však ešte jednu šancu niečo uhrať,“ poznamenala.

V semifinále po vyrovnanom úvode postupne preberala iniciatívu Chorvátka, ktorá sa mohla oprieť o presné a tvrdé forhendové údery. „Teoreticky som mohla ísť viac do druhého servisu a trochu viac do strán, ale v druhom sete som možno hrala celkom fajn, ale nedarilo sa mi to otáčať. Čakala som, kedy sa možno dostanem do tempa či tranzu ako v predchádzajúcich dňoch. Možno za stavu 4:5 bol dlhý gem, alebo som si nemusela prehrať servis na začiatku druhého setu. Druhý set už bol veľmi ťažký,“ priznala Slovenka.

Pre Schmiedlovú to bol už piaty zápas za päť dní. „Po fyzickej stránke to bolo ako tak v pohode. Je dnes už neskoro večer a uvidíme, ako to bude zajtra,“ prezradila v rozhovore pre slovenské médiá vo štvrtok tesne pred polnocou.

Uviedla tiež, že počas semifinálového stretnutia nemala v hlave skutočnosť, že v prípade prehry ju čaká ďalší duel už v piatok a práve proti spomenutej svetovej jednotke. „Pred zápasom som nevedela, kedy budem hrať. Čaká ma teraz ťažká situácia, že už zajtra hrám o 3. miesto a proti Swiatekovej. Máme to však všetci rovnaké a už len to, že som medzi najlepšou štvorkou, tak je to super,“ dodala Schmiedlová, ktorá je pod piatimi kruhmi najlepšou slovenskou tenistkou v ére samostatnosti. Na OH 1988 ešte v československých farbách získal zlato Miloš Mečiř, teraz má Schmiedlová šancu na olympijský bronz.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite