Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Potocká si postup do semifinále nezabezpečila, po rozplavbách dostala astmatický záchvat

.sita .šport

Slovenka pritom zaznamenala pomerne vydarený začiatok pretekov, po motýľkarskom úseku bola na štvrtej priečke.

Potocká si postup do semifinále nezabezpečila, po rozplavbách dostala astmatický záchvat SITA/Martin Medňanský

slovenská reprezentantka v plávaní Tamara Potocká neprešla na OH 2024 v Paríži sitom v rozplavbách polohových pretekov na 200 m. Dvadsaťjedenročná olympijská debutantka obsadila v rozplavbách konečné 23. miesto výkonom 2:14,20 minúty, za svojich osobným aj slovenským rekordom zaostala o takmer 2 sekundy.

Slovenka pritom zaznamenala pomerne vydarený začiatok pretekov, po motýľkarskom úseku bola na štvrtej priečke. Následne v znakárskej päťdesiatke klesla až na 6. pozíciu a v ďalšom priebehu sa jej už nepodarilo posunúť vyššie.

Potockú si po jej výkone museli prevziať lekári a skončila jednej z parížskych nemocníc. Podľa generálnej sekretárky Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Ivany Langeovej je Potocká astmatička a po výkone dostala astmatický záchvat. „Nemala pri sebe lieky proti astme, preto skolabovala. Zobrali ju do lekárskej miestnosti, kde dostávala kyslík a pravdepodobne aj nejaké lieky, s okolím pritom komunikovala. Nejaký čas ju teraz budú monitorovať v nemocnici,“ priniesol vyjadrenie Ivany Lange tlačový atašé slovenskej výpravy na OH v Paríži Ľubomír Souček.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite