Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Schmiedlová na olympiáde skončila na štvrtom mieste, v súboji o bronz ju zdolala Poľka Swiateková

.sita .šport

Slovenka prehrala v dvoch setoch 2:6 a 1:6.

Schmiedlová na olympiáde skončila na štvrtom mieste, v súboji o bronz ju zdolala Poľka Swiateková SITA/Martin Medňanský

slovenská tenisová reprezentantka Anna Karolína Schmiedlová na olympijských hrách v Paríži medailu nezískala. Dvadsaťdeväťročná rodáčka z Košíc prehrala v zápase o bronz s favorizovanou Poľkou Igou Swiatekovou hladko 2:6. 1:6. Zápas trval iba 61 minút a Swiateková v závere druhého setu premenila prvý mečbal pri svojom podaní.

Napriek prehre v súboji o 3. miesto sa Anna Karolína Schmiedlová postarala o najlepší výsledok slovenského tenisu na olympijských hrách v ére samostatnosti. Ešte pod krídlami Československa sa Miloslav Mečíř v Soule 1988 stal olympijským víťazom v mužskej dvojhre. Dominika Cibulková postúpila na OH 2008 v čínskom Pekingu do osemfinále rovnako ako Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney a na OH 1996 v Atlante. 

Swiateková má na čele rebríčka WTA náskok 2832 bodov pred Coco Gauffovou a na parížskej antuke už štyrikrát zdvihla nad hlavu víťaznú trofej na Roland Garros. Do súboja o 3. miesto vstupovala Poľka s jasným zámerom odčiniť nečakanú semifinálovú prehru s Číňankou Čchin-wen Čeng a to sa jej aj podarilo. V treťom geme prvého setu Schmiedlová vzala podanie Swiatekovej a viedla 2:1. Výhodu brejku však nepotvrdila a 23-ročná Poľka sa vyrovnaním na 2:2 dostala do herného rytmu. V ďalších štyroch gemoch dovolila o šesť rokov staršej Slovenke iba tri fiftíny. Za stavu 2:5 Schmiedlová bojovala, mala tri gembaly na 3:5, ale nakoniec jej súperka premenila tretí setbal. V druhom sete to už bola jednoznačná záležitosť poľskej favoritky, ktorá povolila Slovenke jediný gem.

Schmiedlová, 67. hráčka rebríčka WTA, bola jediná slovenská zástupkyňa v tenise na OH 2024 v Paríži. Pod piatimi olympijskými kruhmi sa zverenka Ladislava Simona prvýkrát predstavila už v roku 2016 v brazílskom Riu de Janeiro, kde postúpila do 2. kola. V parížskom antukovom areáli Rolanda Garrosa si postupom do semifinále výrazne vylepšila svoje olympijské maximum.

Finále ženského tenisového turnaja vo dvojhre je na programe v sobotu od 12.00 h. Predstaví sa v ňom Schmiedlovej semifinálová premožiteľka Donna Vekičová z Chorvátska a Čchin-wen Čeng z Číny.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite