Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Danka Barteková po prvom dni kvalifikácie v skeete na 6. mieste, Vanesa Hocková je dvanásta

.sita .šport

Obe si tak udržali šancu postúpiť do šesťčlenného finále.

Danka Barteková po prvom dni kvalifikácie v skeete na 6. mieste, Vanesa Hocková je dvanásta SITA/AP Photo/Manish Swarup

slovenské strelkyne Danka Barteková a Vanesa Hocková majú za sebou prvý deň kvalifikácie skeetu na OH 2024 v Paríži a v priebežnom poradí im patria šiesta a dvanásta priečka s výsledkom 72, resp. 71 terčov. Obe si tak udržali šancu postúpiť do šesťčlenného finále. Kvalifikácia skeetarok vyvrcholí v nedeľu od 9.30 h záverečnými dvoma položkami.

Skúsená 39-ročná Barteková aj na OH v Paríži kombinuje povinnosti členky Medzinárodného olympijského výboru s tými športovými na strelnici v Chateauroux Shooting Centre. V prvý deň kvalifikácie skeetu sa bronzová medailistka z OH 2012 v Londýne prezentovala konzistentným výkonom, keď v každej z troch položiek netrafila iba jeden terč, zhodou okolností vždy ten s poradovým číslom 23. Znamená to, že s výsledkom 72 terčov sa zaradila na šieste miesto. Ak by si ho v nedeľu udržala, postúpi do finále. O 15 rokov mladšia Hocková mala po prvých dvoch položkách na konte rovnako ako Barteková po jednom nepresnom výstrele, ale v tretej sérii chybila dvakrát a to dokonca dvakrát po sebe na terčoch 23 a 24. Nebyť týchto zaváhaní, bola by v elitnej šestke po prvej časti kvalifikácie. Aktuálne jej patrí 12. pozícia.

Ani jedna z 29 účastníčok kvalifikácie nepredviedla bezchybný nástrel, teda 75 trafených terčov. Po jednej chybe urobili Nemka Nele Wissmerová a Britka Amber Jo Rutterová, ktoré dosiahli výsledok 74 terčov. Tretia priečka patrí Američanke Austen Jewell Smithovej so 73 terčmi.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite