Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mintálová a Grigar postúpili do osemfinále kajak krosu, Paňková a Beňuš nie

.sita .šport

Medzi mužmi sa v 1. kole spomedzi Slovákov viac darilo Grigarovi.

Mintálová a Grigar postúpili do osemfinále kajak krosu, Paňková a Beňuš nie SITA/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Jakub Grigar

slovenský vodný slalom bude mať dvojnásobné zastúpenie v osemfinále olympijských pretekov v kajak krose na OH v Paríži. V nedeľu sa tam predstavia Eliška Mintálová a Jakub Grigar, zatiaľ čo Zuzana Paňková a Matej Beňuš si postup medzi 32 najlepších nevybojovali. Osemfinále v kajak krose sa začne v nedeľu o 16.45 h.

Mintálová sa v sobotu predstavila v deviatej jazde 1. kola, v ktorej skončila druhá za Andorrčankou Mónicou Doriovou Vilarrublovou, obe si zabezpečili priamy postup. Opravná jazda čakala na ďalšiu Slovenku Paňkovú. Devätnásťročná Košičanka najprv skončila vo štvrtej jazde 1. kola na poslednom treťom mieste, priamy postup si zabezpečili víťazná Španielka Miren Lazkanová a Novozélanďanka Luuka Jonesová. Paňková sa v opravnej jazde nezlepšila, nad jej sily boli Češka Tereza Fišerová a Španielka Maialen Chourrautová, ktoré postúpili.

Medzi mužmi sa v 1. kole spomedzi Slovákov viac darilo Grigarovi. V ôsmej jazde skončil druhý za Nemcom Noahom Heggem a obaja postúpili do eliminácie. Opravná jazda čakala na Beňuša, ktorý v 11. jazde skončil tretí za Španielom Miquelom Travém a Japoncom Juukim Tanakom. Beňuš v repasáži hneď v prvej jazde nestačil na Íra Noela Hendricka a Taiwančana Wu Šao-Hsuana. Znamená to, že bronzový medailista z C1 sa rozlúčil s olympijskými hrami v Paríži.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite