Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Djokovič vyhral 89. zápas na US Open a vyrovnal sa Federerovi

.sita .šport

Viac víťazstiev má len Jimmy Connors.

Djokovič vyhral 89. zápas na US Open a vyrovnal sa Federerovi sita/AP Photo/Matt Rourke

novak Djokovič nehral súťažný tenis od svojho pamätného triumfu vo finále olympijských hier v Paríži nad Carlosom Alcarazom, ale pri svojom návrate bol 37-ročný srbsky tenista presvedčivý. V 1. kole dvojhry na US Open zdolal Moldavčana Radua Albota 6:2, 6:2, 6:4 a dosiahol 89. víťazný zápas na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny. V tejto štatistike dostihol Švajčiara Rogera Federera a útočí na Američana Jimmyho Connorsa s 98 víťazstvami.

Svetový hráč číslo 2 Djokovič nemal problémy s moldavským kvalifikantom s rebríčkovým postavením 138. Využil 6 zo 16 brejkových príležitostí, pričom svoje podanie odovzdal iba jediný raz. Vo víťazných úderoch Albota zdolal 23:15, na nevynútené chyby to bolo 40:45. Djokovič urobil aj 10 dvojchýb a len 47 percent svojich prvých podaní nasmeroval do kurtu, čiže jeho výkon po prechode z antuky na tvrdý povrch a dlhej zápasovej prestávke zďaleka nebol stopercentný.

Srbský fenomén si vylepšil bilanciu v 1. kole na US Open na 18:0 a celkovo na otvorených majstrovstvách USA na 89:13. Momentálne sa snaží o piaty miestny titul a celkovo 25. grandslamový. Djokovič nikdy neprehral na US Open zápas pred tretím kolom. Bilanciu proti hráčom mimo najlepšej svetovej stovky si na turnajoch tzv. veľkej štvorky vylepšil na 62:1

„Chcel som začať turnaj správnym spôsobom a myslím si, že sa mi to podarilo,“ povedal Novak Djokovič na webe ATP Tour. „Šesť mesiacov som nehral zápas na tvrdom povrchu a myslím si, že po takom dlhom čase chvíľu trvá, kým nájdem správne zápasové tempo. Boli tam dobré aj horšie momenty, ale postupne som si zvykol a zabudol na to, že na olympijských hrách som hral na inom povrchu,“ dodal Djokovič

Jeho súperom v 2. kole bude krajan Laslo Djere, ktorý v päťsetovej dráme vyradil favorizovaného Nemca Jana-Lennarda Struffa 6:7 (7), 6:1, 6:7 (7), 6:4, 6:2.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite