Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovan Bratislava v hlavnej časti „vynovenej“ LM natrafí aj na Manchester City, Bayern Mníchov či Atlético Madrid

.sita .šport

Európska futbalová únia (UEFA) predvlani schválila rozšírený formát LM s 36 účastníkmi, keďže kluby chceli viac zápasov proti silným súperom a tým aj väčší zisk do klubových pokladníc.

Slovan Bratislava v hlavnej časti „vynovenej“ LM natrafí aj na Manchester City, Bayern Mníchov či Atlético Madrid SITA/Milan Ilík

futbalisti slovenského šampióna pri premiérovej účasti v hlavnej časti Ligy majstrov 2024/2025 budú čeliť i Manchestru City a Bayern Mníchov. Okrem týchto dvoch súperov z najvyššieho koša dostali z druhej skupiny tímov Atlético Madrid a AC Miláno, z tretieho koša Dinamo Záhreb a Celtic Glasgow a zo štvrtého koša, v ktorom figurovali aj Bratislavčania, natrafia na VfB Stuttgart a FC Girona. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Monaku.

Na Tehelnom poli sa predstavia Manchester City, AC Miláno, Dinamo Záhreb a VfB Stuttgart. Bratislavčania vycestujú na pôdu Bayernu Mníchov, Atlética Madrid, Celticu Glasgow a FC Girona.

Presný rozpis zápasov však bude známy až v sobotu 31. augusta, dva dni po štvrtkovom žrebe, a to z dôvodu, aby sa zabezpečilo, že v kalendári nenastanú kolízie s účastníkmi Európskej ligy a Európskej konferenčnej ligy, ktorí hrajú v rovnakých mestách ako niektoré mužstvá z Ligy majstrov.

Už teraz je však jasné, že každý tím v hlavnej časti LM odohrá po štyri zápasy doma a vonku. Žiadne mužstvo neodohrá viac ako dva domáce zápasy alebo dva duely vonku po sebe, pričom odohrá jeden zápas doma a jeden vonku počas prvých dvoch a posledných dvoch hracích dní. Všetky stretnutia hlavnej časti sa budú hrať v utorok a stredu, okrem úvodného tzv. exkluzívneho týždňa od 17. do 19. septembra, ktorý bude obsahovať aj štvrtkové zápasy.

Európska futbalová únia (UEFA) predvlani schválila rozšírený formát LM s 36 účastníkmi, keďže kluby chceli viac zápasov proti silným súperom a tým aj väčší zisk do klubových pokladníc. Každý účastník LM má tak od sezóny 2024/2025 garantovaných spomenutých osem zápasov namiesto doterajších šiestich v rámci skupinovej časti. Po skončení tejto základnej časti sa zostaví tabuľka všetkých 36 tímov a najlepších osem postúpi priamo do vyraďovacej fázy. Mužstvá umiestnené na 9. až 24. mieste budú hrať predkolo play-off o osem zostávajúcich miest do osemfinále. Potom bude nasledovať klasická vyraďovačka systémom dvojzápasov doma-vonku až do finále. Hostiteľom finálového duelu bude 31. mája 2025 Allianz Arena v Mníchove.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite