Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Manchester City zdolal domáci Slovan vysoko 4:0

.sita .šport

Manchester City má po utorkovom triumfe v slovenskej metropole na konte štyri body, Slovan je bez bodu.

Manchester City zdolal domáci Slovan vysoko 4:0 SITA/Milan Illík

futbalisti slovenského klubu ŠK Slovan Bratislava prehrali v utorkovom stretnutí druhého kola ligovej časti Ligy majstrov 2024/2025 s anglickým Manchestrom City hladko 0:4. Na trávniku Národného futbalového štadióna podali pred vypredaným hľadiskom snaživý výkon, ale na kvalitu megafavorita celej súťaže to ani zďaleka nestačilo.

Už v 2. minúte domáci kapitán Vladimír Weiss mladší akoby chcel pripomenúť svoju minulosť v Manchestri City. Pripravil šancu pre Marka Toliča, no strela chorvátskeho legionára presvišťala tesne vedľa pravej žrde. Potom sa však naplno rozbehol koncert hostí. V 8. minúte Ilkay Gündogan z voleja aj s prispením teču prekonal Dominika Takáča a zakrátko už hostia viedli o dva góly, keď Phil Foden zvnútra šestnástky usmernil loptu k pravej žrdi. Do prestávky mohol byť náskok „The Citizens“ omnoho vyšší, až trikrát zazvonila konštrukcia bratislavskej bránky. Ani po zmene strán sa obraz hry nezmenil a Manchester City naďalej dominoval. Na 3:0 pre hostí zvýšil v 58. minúte Erling Haaland. Dočkal sa aj Nórov náhradník James McAtee, ktorý v 74. minúte spečatil triumf anglického majstra štvrtým gólom.

SITA/Milan Illík

Bratislavčania sú po dvoch stretnutiach v hlavnej časti LM bez bodu. Pri vstupe do „milionárskej“ súťaže prehrali na ihrisku škótskeho Celticu Glasgow 1:5. Manchester City má po utorkovom triumfe v slovenskej metropole na konte štyri body, keďže predtým doma remizoval s talianskym Interom Miláno 0:0. Najbližšie sa Slovan Bratislava predstaví 22. októbra v španielskej Girone, Manchester City nastúpi o deň neskôr doma proti českej Sparte Praha.

Liga majstrov 2024/2025 - 2. kolo ligovej časti:

ŠK Slovan Bratislava - Manchester City 0:4 (0:2)

Góly: 8. Gündogan, 15. Foden, 58. Haaland, 74. McAtee, bez kariet, rozhodovali: Massa - Meli, Alassio (všetci Tal.), 22 500 divákov (vypredané)

Zostavy:

Slovan Bratislava: Takáč - Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer - Savvidis, Ihnatenko (63. Szöke) - Barseghjan (85. Mak), Tolič (78. Pauschek), Weiss (63. Zuberu) - Strelec (78. Marcelli)

Manchester City: Ortega - Lewis, Akanji (61. Rúben Dias), Stones, Gvardiol (78. Walker) - Matheus Nunes, Gündogan - Savinho, Foden (78. Grealish), Doku - Haaland (60. McAtee)

Vladimír Weiss starší sa vyjadril po zápase: „Nikdy som nehral proti takému mužstvu, herne to bola jasná záležitosť. Manchester City má fantastickú dynamiku a anglická liga je najlepšia. Pre nás je česť hrať proti takýmto tímom. Musíme sa radovať, že hráme túto súťaž. Hráči bojovali, mali sme aj prvú šancu a možno by to bolo veselšie. Volil som zámerne túto zostavu, šancu dostali hráči, ktorí vybojovali súťaž. Ďakujem divákom, boli fantastickí. Atmosféra bola fantastická a verím, že taká bude aj v ďalších domácich zápasoch. Je to pre nás vysoká škola, hrali sme s fantastickými hráčmi a tento klub je úplne inde. Čakal som takýto priebeh. Aj pre mňa je to zážitok hrať proti najlepšiemu tímu a trénerovi.“

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite